Rezumat Viata la tara. Tanase Scatiu - Duiliu Zamfirescu

"Un poem al vieții câmpenești", așa cum aprecia criticul Eugen Lovinescu, Viața la țară , cel mai apreciat roman din ciclul Comăneștenilor, este o frescă a societății românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Citește tot rezumatul cărții Viata la tara. Tanase Scatiu... Urmărindu-și obiectivul de "a crea o literatură națională" și a o pune în legătură "cu ceea ce este omenesc și deci etern", scriitorul zugrăvește traiul liniștit, patriarhal, tradițiile de familie și iubirea, toate împletite cu elogiul frumuseții pământului natal. În acest ansamblu se conturează figura Sasei Comăneșteanu, "unul din tipurile cele mai ideale de feminitate din toate literaturile" (Garabet Ibrăileanu). Lirismul Vieții la țară este înlocuit, în Tănase Scatiu, cu episoade dinamice și cu o analiză psihologică subtilă a unei tipologii umane: aceea a parvenitului, a vechilului ajuns mare proprietar, incapabil să-și depășească condiția. Al doilea roman al ciclului denunță procesul istoric de ascensiune socială a arendașului arivist, în paralel cu decăderea clasei marilor proprietari rurali; în acest context, destinul lui Tănase Scatiu este exemplar în plan social și moral. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Viata la tara. Tanase Scatiu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Viata la tara. Tanase Scatiu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Viata la tara. Tanase Scatiu scrisă de Duiliu Zamfirescu. Viata la tara. Tanase Scatiu a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Viata la tara. Tanase Scatiu este editura MINERVA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MINERVA aici. Cartea Viata la tara. Tanase Scatiu face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 367 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Viata la tara. Tanase Scatiu și, de asemenea, sperăm că autorul Duiliu Zamfirescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII VIATA LA TARA. TANASE SCATIU PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde