Rezumat Viata lui Mihai Eminescu - George Calinescu

Veritabil spirit renascentist, proteic, adulat de unii, diabolizat de alții, G. Călinescu este un autoîntrospectiv. Opera criticului și istoricului literar, romancierului, poetului, dramaturgului, publicistului, profesorului este mereu surprinzătoare la lectură dintr-un motiv care ne scapă deseori: e o operă care aparține somatic personalității călinesciene.
Citește tot rezumatul cărții Viata lui Mihai Eminescu... De aceea, seria de autor G. Călinescu pune pe un singur aliniament textele sale de genuri literare variate.   Narațiunea călinesciană produce o unitate a eului biografic, o figură a personalității individului biologic, iar aceasta va funcționa ca un indicator pentru unitatea bănuită a eului creator. Cele două euri, unul subteran, inerent creației, și unul explicit, transparent în biografie, nu sunt conciliate. Demolând imaginea de melodramă a geniului popular, Călinescu reușește să construiască un alt mit, paralel, al creatorului genial, a cărui creativitate nu își găsește în viață decât ocazia să se manifeste, nu și cauza existenței. - Doris Mironescu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Viata lui Mihai Eminescu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Viata lui Mihai Eminescu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

RECENZIILE CĂRȚII VIATA LUI MIHAI EMINESCU PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie „Viata lui Mihai Eminescu” de G.Calinescu

publicată la 2016-01-12 17:24:08

recenzie scrisă de

1 secunde