Rezumat Bravo, campeon! - Vianu Muresan

Bravo, campeon! Memorialul agoniei Adunați laolaltă atâția muribunzi în același spital, fără sedative ar crea o atmosferă de infern. Durerile atroce, răul care-i macina pe dinlăuntru ar putea să incendieze cu focul lor acest loc.
Citește tot rezumatul cărții Bravo, campeon!... Mulți au vedenii, iar dacă nu li s-ar induce somnul, moleșeală, anestezia, vedeniile lor s-ar aglomera atât de mult, încât ar umple saloanele, holurile, întreg spitalul, s-ar alia în cârduri, gâști, triburi, armate întregi care ar începe să se războiască între ele, ar pune stăpânire pe spital, ar lua captivi, ar alunga sau ar jertfi doctorii și asistentele, i-ar goni pe însoțitorii muribunzilor afară ori i-ar jupui de vii, iar de la o vreme gherilă vedeniilor ar porni în marș spre cucerirea lumii din afara spitalului, a cartierului, a orașului, a întregului univers. ... Dar așa, e liniște. La ora trei noaptea pe hol nu se aude un malc. Bolnavii suferă decent. Muribunzii își trag agonia în liniște, somnolenți, năuci sau sedați cu totul. În solemnitatea artificială a acelei liniști controlate chimic și tehnic, totuși când și când se aud vaiete, icnete, oftări prelungi, gâfâituri și horcăituri prin câte-un salon. Asistentele și infirmierele schimbă perfuziile înainte de miezul nopții, îi spălă pe bolnavi, pregătindu-i de noapte, câte unuia îi injectează calmant în venă, ca să poată dormi ori măcar să nu se frământe prea tare, iau teste de glicemie, temperatură, fac injecții, înlocuiesc pungile cu urină, împart paștile, după care se retrag, iar viața muribunzilor merge înainte prin furcile suferinței anesteziate, mute, pentru încă niște ore, pentru unii dintre ei până dimineață, când aceleași asistente și infirmiere la ora șase vor repeta operațiunile. E o colonie de agonici placizi, păziți de tuburi de oxigen și perfuzii ca de niște îngeri străjeri. Acești îngeri mecanici le picura balsam în venă, ca să le ostoiască durerea, să-i învăluie somnul cu faldurile lui zdrelite, le suflă boare subțire de viață în nări cât să le mai țină sufletul lipit de plămâni, de inimă, de sânge, de nervi și de oase încă un pic de vreme. Cu capetele înfundate-n pernă și gurile căscate, bolnavii răsuflă greu, iar de la râul ce colcăie-n organe, în vintrele și oasele amorțite de leacuri, aerul se învinețește în jurul gurii lor, peste fețele lor duhnește apăsarea agoniei înecate, iar ochii sufletelor le sunt încercănați de durere și neputință. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Bravo, campeon!?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Bravo, campeon! și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Bravo, campeon! scrisă de Vianu Muresan. Bravo, campeon! a apărut în anul 2019. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2019 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Bravo, campeon! este editura EIKON - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EIKON aici. Cartea Bravo, campeon! face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 276 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Bravo, campeon! și, de asemenea, sperăm că autorul Vianu Muresan, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde