Rezumat Tipa cat poti - Moni Stanila

După un roman fantasy pentru copii, Războiul solomonarilor, Moni Stănila recurge la elemente de fantastic și de basm pentru a crea, de data asta, o autoficțiune deghizată. Personajele sînt toate feminine.
Citește tot rezumatul cărții Tipa cat poti... De fapt, ar trebui întrebuințat singularul: cartea se deschide cu Una, Una Stanilovski, poetă și jurnalistă în jur de 40 de ani (ca și Moni Stănilă, născută în 1978), care se va multiplica, într-un scenariu aproape oniric, în cîteva ipostaze, în Nouă, Prima, Drei (cea mai tînără, de 17 ani), a Opta și, pe ultima pagină, Alta, ca într-un final deschis. Una e nostimă, cu savoir-vivre, dar și credincioasă și microbistă (trăsături ale autoarei, pentru cine o cunoaște), celelalte adăugîndu-se unui personaj colectiv, un fel de Alice cu mai multe fete, dar nu în Țara Minunilor, ci în Țara Timpului. Țipă cît poți: un roman aparent feeric, de fapt o carte despre identitatea multiplă, despre viață și despre trecerea ei. - Simona Popescu   O carte absolut surprinzătoare. Un roman insolit și curajos, plin de umor, candoare și ironie, cum n-am mai citit de multă vreme în literatura noastră. O poveste atipică, spusă inteligent și abil, cu schimbări neașteptate ale registrelor, într-un permanent joc al apropierilor și distanțelor. Un text proaspăt și dinamic despre identitate și alteritate, construit fragmentar, cu o scriitură precisă și densă, asemănătoare cînd structurilor poetice, cînd jurnalului, cînd textelor vechi/sacre. O istorie personală de la Una la Alta, conturînd, alături de Nouă și Drei, unul dintre cele mai interesante personaje feminine din literatura de azi. - Dan Coman Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Tipa cat poti?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Tipa cat poti și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Tipa cat poti scrisă de Moni Stanila. Tipa cat poti a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Tipa cat poti este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Tipa cat poti face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte ușor de citit, are doar 176 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Tipa cat poti și, de asemenea, sperăm că autorul Moni Stanila, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII TIPA CAT POTI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde