Rezumat Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 - Marin Voicu

Functia de judecator  nu este infailibila.   Exercitiul ei este si trebuie sa fie supus examenului profesional si social. In fata acestui exercitiu societatea nu poate sa ramana muta, caci, inainte de toate, obiectul exercitarii functiei de judecator il constituie fiinta umana, cu toate atributele sale.
Citește tot rezumatul cărții Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020... In aceste vremuri nedorite, judecatorii nu trebuie sa-si uite menirea si puterea pe care o au, nu trebuie sa-si exercite misiunea sub teama fata de puterea politica, fata de alte autoritati sau institutii  "colegiale",  care se vor a sti totul intr-o discretie de fatada". (din articolul ,,Lasati-i pe judecatori sa judece. Misiunea judecatorilor in Casa justitiei", Capitolul III, par. 1).   Complexul volum ,,Starea justitiei. Culegere de articole, note si comentarii - 2019-2020" semnat de prof. univ. dr. Marin Voicu aduce noutati din jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene intr-un an important: 70 de ani de la formarea Consiliul Europei la (1950) si la 60 de ani de infiintare a CEDO (1959), prezentand reformele structurale realizate si viitorul acestora in viziunea unor presedinti ai Curtii Europene. De asemenea, autorul dezbate un subiect des abordat si discutat in ultima perioada: Statutul si cariera judecatorilor. Pensiile de serviciu - obiect de agresiune a puterii politice in ultimii 20 de ani. In completarea lucrarii vine prezentarea conferintelor academice anuale de la Constanta, la care au luat cuvantul reputate personalitati din domeniu. Lucrarea de fata se incheie cu doua interviuri din care aflam lucruri interesante din activitatea profesorului Marin Voicu, autorul a numeroase volume de referinta in domeniul justitiei. - Luciana Raducanu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 scrisă de Marin Voicu. Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 490 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Starea jusitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 și, de asemenea, sperăm că autorul Marin Voicu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII STAREA JUSITIEI. CULEGERE DE ARTICOLE, NOTE SI COMENTARII 2019 - 2020 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde