Rezumat Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Robinson Crusoe, personajul care este și naratorul cărții, povestește că s-a născut în 1632 în orașul York din Anglia. Tatăl lui era emigrant german și s-a căsătorit cu mama lui. Numele ei de față era Robinson.
Citește tot rezumatul cărții Robinson Crusoe... Pe povestitor îl chema deci Robinson Kreutznaer, dar, din cauză că englezii nu puteau pronunța un astfel de nume, familia i-a adaptat o formă engleză — Crusoe. Robinson a fost al treilea fiu; fratele său mai mare s-a înrolat și a murit în război, iar al doilea frate mai mare a dispărut și nu s-a mai știut nimic de el. Când Robinson avea 19 ani, a plecat fără aprobarea părinților la Londra, unde s-a îmbarcat pe o corabie. Prima călătorie a fost încununată de succes și el s-a întors în Anglia cu puțină avere, ceea ce l-a determinat să plece iar pe mare. În a doua călătorie însă, corabia i-a fost atacată de pirați și Robinson a fost luat în robie în Africa, dar în scurt timp a reușit să evadeze și a fost salvat pe o navă care mergea în Brazilia. Ajuns în Brazilia, și-a făcut acolo o plantație, care mergea foarte bine.   Mânat de setea de aventură, Crusoe se îmbarcă din nou pe o corabie, care naufragiază în urma unei furtuni cumplite. Singurul supraviețuitor al naufragiului eșuează pe malul unei insule pustii, situată în afara rutei obișnuite a navelor. Reușește să recupereze de pe epavă arme, gloanțe, praf de pușcă, îmbrăcăminte, o ladă cu scule și multe lucruri necesare pentru supraviețuire.  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Robinson Crusoe?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Robinson Crusoe și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Robinson Crusoe scrisă de Daniel Defoe. Robinson Crusoe a apărut în anul 2003. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2003 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Robinson Crusoe este editura HERRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERRA aici. Cartea Robinson Crusoe face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 256 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Robinson Crusoe și, de asemenea, sperăm că autorul Daniel Defoe, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ROBINSON CRUSOE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde