Rezumat Autonomia de vointa - Sorana Popa

Lucrarea doamnei Sorana Popa, intitulată „Autonomia de voință – fundament sau sinonim al libertății contractuale?”, abordează o temă mereu actuală și de un real interes în dreptul privat.
Citește tot rezumatul cărții Autonomia de vointa... Deși domeniul analizat s-a bucurat, un timp îndelungat de o anumită stabilitate, au existat și modificări legislative substanțiale, având aplicabilitate generală în dreptul privat, printre care o însemnătate specială are, la noi, adoptarea concepției moniste asupra dreptului privat prin consacrarea expresă a noii realități în noul Cod civil, alături de afirmarea consecventă a principiului libertății contractuale. Întrucât cuprinde inclusiv aspecte de drept procesual, iar nu numai de drept material, de remarcat este caracterul de noutate al lucrării conferit și prin raportarea la dispozițiile noului Cod de procedură civilă. Acest eveniment legislativ – adoptarea noilor coduri - oferă autoarei posibilitatea unei analize comparative, cu sublinierea elementelor de noutate, dincolo de adaptările terminologice și de legiferarea soluțiilor doctrinare. Faptul că lucrarea privește un subiect care, prin apariția Codului civil actual, a suferit modificări, fără ca lucrări teoretice și practica judecătorească să fi avut timpul necesar să abordeze în profunzime cercetarea lor, reprezintă, neîndoielnic, un avantaj pe care autoarea a știut să-l valorifice pe deplin. Analiza problemelor abordate îngăduie autoarei concluzii interesante și contribuții autentic-originale de natură să ofere o imagine asupra dimensiunilor impresionante ale cercetării efectuate, ca și asupra efortului neobișnuit al autoarei pentru a duce la bun sfârșit cercetarea întreprinsă. Este, desigur, o cercetare încununată de succes, cu o valoare teoretică și practică de netăgăduit. Prof. univ. dr. Marilena Uliescu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Autonomia de vointa?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Autonomia de vointa și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Autonomia de vointa scrisă de Sorana Popa. Autonomia de vointa a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Autonomia de vointa este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Autonomia de vointa face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 376 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Autonomia de vointa și, de asemenea, sperăm că autorul Sorana Popa, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde