Rezumat Incertitudini si citeva efectivitati - Valentin Constantin

Majoritatea textelor din acest volum au apărut inițial în Noua Revistă a Drepturilor Omului, între anii 2009 și 2014. Mulțumesc redacției pentru permisiunea de a le retipări. Ideologia Noului Cod civil și Curtea Europeană a Drepturilor Omului și recentul ei calibru au fost la origine conferințe și au fost la rândul lor publicate, primul în volumul colectiv Noile Coduri ale României, apărut în anul 2011, și secundul în volumul Mai este Curtea Europeană a Drepturilor Omului un mecanism judiciar eficient?, apărut în 2013, ambele la editura Universul Juridic.
Citește tot rezumatul cărții Incertitudini si citeva efectivitati... Toate aceste texte au fost modificate și amplificate. Unele au beneficiat de câte un aggiornamento impus de evoluțiile din subsistemele juridice internaționale. Cele două texte care deschid prima parte a volumului fac parte din proiecte mai ample, până în prezent neterminate. Am găsit potrivit să le public în această formă. În fine, textele Cine ar trebui să reprezinte, totuși, România la Consiliul European? și Supermajoritatea și boicotul au fost scrise în vara anului 2012. Nu le am publicat în periodice pentru că apariția lor imediat după evenimente ar fi fost calificată ca suport pentru una dintre părțile diferendului. Anumite idei sau observații se repetă. Contextele sânt însă sensibil diferite, așa că am considerat repetițiile tolerabile. Titlul acestui volum este titlul unui articol apărut în anul 2003 într un număr al Revistei Romîne de Drepturile Omului dedicat în întregime Constituției revizuite. Textul articolului nu a fost introdus în acest volum, am păstrat însă titlul. Mai multe subiecte din volum vin din „zona de penumbră” a dreptului, ca să l parafrazez pe Herbert Hart. Sant incertitudini și nu sânt puține. Iar efectivitatea este, așa cum se știe, alături de validitate, o condiție ontologică a normelor juridice. Este, din păcate, condiția plasată aproape întotdeauna în planul al doilea. Primul plan este dominat de nesfârșite discuții despre validitatea normelor și a actelor juridice. Însă atunci când se instalează decepția în legătură cu funcționarea unui sistem juridic, înseamnă că avem probleme cu efectivitatea normelor, nu cu validitatea lor. Cât despre incertitudini, de regulă, incertitudinile nu înconjoară validitatea normelor ci efectivitatea lor. Autorul Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Incertitudini si citeva efectivitati?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Incertitudini si citeva efectivitati și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Incertitudini si citeva efectivitati scrisă de Valentin Constantin. Incertitudini si citeva efectivitati a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Incertitudini si citeva efectivitati este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Incertitudini si citeva efectivitati face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte rezonabil de groasă - are 275 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Incertitudini si citeva efectivitati și, de asemenea, sperăm că autorul Valentin Constantin, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde