Rezumat Avangardismul Romanesc - George Badarau

  Din cuprins: - Estetica avangardei literare; - Dadaismul; - Conceptul de expresionism; - Conceptul de suprarealism; - Avangardismul hiperlucid; - Interpretări Volumul cuprinde trei secțiuni referitoare la avangardismul românesc în context european.
Citește tot rezumatul cărții Avangardismul Romanesc... în prima secțiune este prezentat expresionismul în literatură și artele plastice (concept, estetică, teme), trăsăturile expresionismului românesc și interpretările la operele lui L. Blaga, Al. Phillipide, Aron Cotruș, B. Fundoianu, G. Ciprian. A doua parte evidențiază așa-numita "avangarda istorică", pornind de la concept, manifeste literare și texte programatice, temele avangardiste în literatură și artele plastice, orientările mai importante: dadaism, futurism, constructivism, integralism, particularitățile avangardei romane în context european, interpretări la operele lui Tristan Tzara, Ilarie Voronca, Geo Bogza, Sașa Până, I. Vinea. în secțiunea a treia a volumului este prezentată estetica suprarealismului, temele mai importante, direcțiile suprarealismului românesc înainte și după război, suprarealismul în literatură și artele plastice, interpretări la operele lui Urmuz, Gellu Naum, Paul Păun, Virgil Teodorescu. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Avangardismul Romanesc?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Avangardismul Romanesc și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Avangardismul Romanesc scrisă de George Badarau. Avangardismul Romanesc a apărut în anul DECEMBRIE . O mulțime de cărți bune au apărut în anul DECEMBRIE (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Avangardismul Romanesc este editura INSTITUTUL EUROPEAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura INSTITUTUL EUROPEAN aici. Cartea Avangardismul Romanesc face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte ușor de citit, are doar 108 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Avangardismul Romanesc și, de asemenea, sperăm că autorul George Badarau, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde