Rezumat Acte Originale, Copii Legalizate - Gheorghe Craciun

Ediție îngrijită de Carmen Mușat și Oana Crăciun Prefață de Carmen Mușat Un nou proiect editorial Cartea Românească, dedicat lui Gheorghe Crăciun, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani.
Citește tot rezumatul cărții Acte Originale, Copii Legalizate... Seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun reunește atît lucrări de proză, eseistică, publicistică, teorie și critica literară deja consacrate, cît și volume inedite, rămase în manuscris în arhiva sa. Seria este deschisă de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variațiuni pe o temă în contralumină), și de volumul Mecanica fluidului. Acestora li se vor adăuga romanele Compunere cu paralele inegale, Frumoasă fără corp și Pupă russă, o ediție revizuită a volumelor de publicistică Cu garda deschisă și Reducerea la scară, cărțile de eseuri deja publicate, În căutarea referinței și Teatru de operațiuni, precum și alte lucrări inedite (Lentilă sferică, Operații pe cărți deschise, Mono-stereo). Vor fi incluse în seria de autor lucrările sale de teorie și critica literară Aisbergul poeziei moderne, „una dintre cele mai solide și înnoitoare cărți scrise la noi în ultimele decenii”, în opinia criticului și teoreticianului literar Mircea Martin, și Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu și Mircea Nedelciu. Seria va fi completată de Trupul știe mai mult. Fals jurnal la Pupa russa (1993-2000), de volume de poezie și proză inedite, precum și de corespondență și interviurile lui Gheorghe Crăciun. „Nu este un roman, e un text construit în modul cel mai simplu care nu face altceva decît să urmărească apariția și dispariția cronologică a evenimentelor, e un fel de jurnal care iată continua să se constituie în directă legătură cu existența ei de unic deocamdată cititor al meu sub directa influența a pasiunii mele care nu are nevoie de scrisori de dragoste care refuza ideea unui epistolariu și care vrînd-nevrînd se literaturizează sub ochii noștri uimiți, căci totuși ce avem de pierdut? Nu evit adevărul însă aceste note sînt o recuperare a unui început pe care și așa l-am amînat prea mult. De aceea revin și-mi amintesc din nou ziua aceea care era o zi de toamnă caldă somnoroasă, ușor de îmbrobodit într-o sumedenie de adjective familiare pe gustul celor ce preferă atmosfera și refuză contactul cu simpla relatare a unor fapte pure.” (Gheorghe Crăciun) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Acte Originale, Copii Legalizate?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Acte Originale, Copii Legalizate și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Acte Originale, Copii Legalizate scrisă de Gheorghe Craciun. Acte Originale, Copii Legalizate a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Acte Originale, Copii Legalizate este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Acte Originale, Copii Legalizate face parte din categoria Literatura contemporana. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Acte Originale, Copii Legalizate și, de asemenea, sperăm că autorul Gheorghe Craciun, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ACTE ORIGINALE, COPII LEGALIZATE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde