Rezumat Mecanica fluidului - Gheorghe Craciun

Ediție îngrijită de Carmen Mușat și Oana Crăciun Prefață de Carmen Mușat Un nou proiect editorial Cartea Românească, dedicat lui Gheorghe Crăciun, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani.
Citește tot rezumatul cărții Mecanica fluidului... Seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun reunește atît lucrări de proză, eseistică, publicistică, teorie și critica literară deja consacrate, cît și volume inedite, rămase în manuscris în arhiva sa. Seria este deschisă de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variațiuni pe o temă în contralumină), și de volumul Mecanica fluidului. Acestora li se vor adăuga romanele Compunere cu paralele inegale, Frumoasă fără corp și Pupă russă, o ediție revizuită a volumelor de publicistică Cu garda deschisă și Reducerea la scară, cărțile de eseuri deja publicate, În căutarea referinței și Teatru de operațiuni, precum și alte lucrări inedite (Lentilă sferică, Operații pe cărți deschise, Mono-stereo). Vor fi incluse în seria de autor lucrările sale de teorie și critica literară Aisbergul poeziei moderne, „una dintre cele mai solide și înnoitoare cărți scrise la noi în ultimele decenii”, în opinia criticului și teoreticianului literar Mircea Martin, și Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu și Mircea Nedelciu. Seria va fi completată de Trupul știe mai mult. Fals jurnal la Pupa russa (1993-2000), de volume de poezie și proză inedite, precum și de corespondență și interviurile lui Gheorghe Crăciun. „Jurnalul este suprema invenție a unei vieți. El cuprinde fapte cîntărite în funcție de imaginea preexistentă a celui care scrie. Omul nu se poate dezice de sine. Nu cred că existe zile în care să poți scrie nimic și să treci mai departe. E și acesta un mod de a simula o viață care are și golurile ei absolute. Zile cu adevărat de nimic nu există. Nimicul acesta e un produs al momentului, al unei stări de spirit. Jurnalul e o imagine a spiritului tău raportat la real. Dar el nu înregistrează realul, ci rezonanța lui în conștiință. O rezonanță indirectă, literaturizată. Pentru că imediat ce vrei să o notezi, ai și deformat-o. Jurnalul, un produs al fanteziei tale autobiografice, al felului în care ai vrea să fii, ar trebui să te perceapă ceilalți. Ființa ta intimă îți scăpă oricum. Și asta începînd de la faptul că limba ta în care încerci să-ți aproximezi interioritatea nu este invenția ta.” (Gheorghe Crăciun) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Mecanica fluidului?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Mecanica fluidului și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Mecanica fluidului scrisă de Gheorghe Craciun. Mecanica fluidului a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Mecanica fluidului este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Mecanica fluidului face parte din categoria Literatura contemporana. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Mecanica fluidului și, de asemenea, sperăm că autorul Gheorghe Craciun, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MECANICA FLUIDULUI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde