Rezumat Samanism in Tibet - Octavian Simu

șamanismul în Tibet a manifestat în decursul secolelor sale de existență caracteristici comune tuturor formelor de șamanism din alte părți ale lumii, cu apropieri evidente de cel siberian, învecinat geografic.
Citește tot rezumatul cărții Samanism in Tibet... Dincolo de asemănări, tibetanii și-au lăsat totodată propria amprentă, așa încât vechea, misterioasă și interesanta lor religie bon s-a exprimat preponderent în manieră șamanică. Din punct de vedere religios, însă, Tibetul de astăzi este dominat de budismul tantric lamaist. Cu toate acestea, pe teritoriul său au rămas încă multe insule de șamanism a€žpură€, aflate îndeosebi în spații restrânse, la înălțimi himalayene. Acest șamanism străvechi, păstrat din zorii istoriei omenirii până astăzi, a supraviețuit prin practicile sale primitive caracterizate de elemente certe de animism. În decursul vremii, asupra lui s-au exercitat influențe ale religiei bon și mai apoi ale budismului. El rămâne totuși o probă a dăinuirii gândirii șamanice și un document viu despre nevoile oamenilor din vechime, despre modul cum încercau ei să ia contact cu lumea spiritelor spre a-și tămădui suferințele trupești și pe cele ale sufletului... Tibetul a fost considerat dintotdeauna un univers al misterelor, al tainelor de nepătruns, o lume aparent închisă, inabordabilă. Încet, încet s-au ridicat unele valuri de pe acest mare necunoscut. Astăzi știm mult mai multe despre omul care viețuiește pe platoul tibetan, cel aflat la înălțimi geografice amețitoare, dar care poate se situează și la o înălțime spirituală ce merită a fi investigată.\ Cuprins: Cuvânt înainte 9 I. Origini. Tradiția șamanică din Himalaya 15 II. Religiile din Tibet și practicile lor șamanice 26 1. Religia samanics bon (bon) 28 1.1.Vechiul bon 34 1.2. Yungdrung bon (Învățătura eternă) 44 1.3. Noul bon (Bon‑gsarma) 66 2. șamanismul budismului tantric și lamaist 90 III. șamanii și clericii tibetani 102 IV. Gândirea metafizică și practica șamanilor din Tibet 140 V. Valoarea tezaurului documentar șamanic bon și a textelor canonice 163 VI. Panteonul religiilor din Tibet. Zeități, spirite, demoni, ființe non‑umane 170 Cronologie tibetană 181 Bibliografie selectivă 186   Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Samanism in Tibet?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Samanism in Tibet și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Samanism in Tibet scrisă de Octavian Simu. Samanism in Tibet a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Samanism in Tibet este editura HERALD - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERALD aici. Cartea Samanism in Tibet face parte din categoria Religii Orientale. Este o carte ușor de citit, are doar 189 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Samanism in Tibet și, de asemenea, sperăm că autorul Octavian Simu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII SAMANISM IN TIBET PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde