Rezumat Poezia - Mircea Cartarescu

Stocul exemplarelor semnate de către autor a fost epuizat . •  Autor distins  cu Thomas Mann Prize pentru literatură Când sunt întrebat care sunt cărțile mele pe care le consider cele mai importante, răspund aproape automat Nostalgia, Levantul și Orbitor.
Citește tot rezumatul cărții Poezia... De fiecare dată simt însă, obscur, că fac o nedreptate. Ca las deoparte, uitată într-o zonă umbrită a minții, o a patra carte majoră a mea, pe care de un sfert de secol mă străduiesc s-o uit, ca pe-o iubire veche și nevindecată încă. E corpusul poemelor mele lirice, scrise în tinerețe, într-un efort continuu, halucinant și epuizant, care-a durat doisprezece ani. A fost epoca în care mi-am trăit viața, fără rest, numai și numai în poezie. Când privesc în urmă, văd imediat acea flacără strălucitoare, acea căutare disperată de forme noi, acea continuă măsurare a puterilor într-un inegal skandenberg cu poezia, care-ar fi putut face, numai ea, opera mea completă. Când, prin 1992, am hotărât să nu mai scriu poezie a fost o sinucidere simbolică în speranța unei renașteri. Mi s-a dat apoi, într-adevăr, șansa unei noi vieți în literatură, dar o viață nu separată de prima, ci izvorâtă în întregime din ea. Poezia a găsit o cale de-a curge mai departe în scrisul meu și a rămas pentru mine, mai departe, chiar dacă dizolvată într-un epic translucid, sensul vieții mele. Faptul că nici azi nu mă interesează nimic altceva, în efemerul și enigmaticul lumii, decât poezia este moștenirea acelei epoci îndepărtate. Cititorul va găsi în acest volum, reproduse integral, cele șase volume de versuri publicate de mine, la care va adăuga, poate, «din citit ori amintire», al șaptelea volum, Levantul, care, din motive evidente, nu și-a găsit locul aici. - Mircea CĂRTĂRESCU Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Poezia?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Poezia și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Poezia scrisă de Mircea Cartarescu. Poezia a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Poezia este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Poezia face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 784 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Poezia și, de asemenea, sperăm că autorul Mircea Cartarescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII POEZIA PUBLICATE PE BOOKNATION

Lansarea volumului „Poezia” de Mircea Cărtărescu
Lansarea volumului „Poezia” de Mircea Cărtărescu
publicată la 2015-03-28 19:32:07
recenzie scrisă de Iulia Drăghici
Poezia din lumea de beton și fier forjat
Poezia din lumea de beton și fier forjat
publicată la 2015-07-14 10:00:08
recenzie scrisă de Cristian Cărpenaru
Ana Maria Gîbu: ” Poezia nu se scrie numai din iubire” (Interviu)
Campania „Citesc poezie” - descoperind sau redescoperind poezia
Campania „Citesc poezie” - descoperind sau redescoperind poezia
publicată la 2015-10-17 11:46:00
recenzie scrisă de Booknation.ro
Poezia autohtonă între canonic și refulare
Poezia autohtonă între canonic și refulare
publicată la 2016-08-20 21:26:49
recenzie scrisă de Cristian Cărpenaru
Interviu cu Dena Valentina, autoarea cărții ”Poezia-vocea sufletului”
"La 15 aprilie 1870 poezia Venere și Madona apărea în Convorbiri literare, și odată cu ea începea reputația de poet al lui Eminescu." Înainte de publicare, poezia este citită de Titu Maiorescu în cadrul cenaclului. Cum se numește cenaclul?
la-15-aprilie-1870-poezia-venere-si-madona-aparea-in-convorbiri-literare-si-odata-cu-ea-incepea-reputatia-de-poet-al-lui-eminescu-inainte-de-publicare-poezia-este-citita-de-titu-maiorescu-in-ca
clara-tirca-eu-si-poezia-suntem-prietene-confidente-interviu
clara-tirca-eu-si-poezia-suntem-prietene-confidente-interviu
publicată la 2024-08-14 04:59:03
recenzie scrisă de
0 secunde