A fost odată ca niciodată… Așa încep majoritatea dintre cărțile copilăriei pe care părinții ni le citesc, ori pe care, adulți fiind, ajungem să le recitim cu drag. Fie că ne referim la Frumoasa și Bestia, Cenușăreasa, sau apariții mai noi, precum Un băiat numit Crăciun, cărțile copilăriei sunt printre cele mai îndrăgite, indiferent de vârsta cititorilor. În acest articol îți recomandăm 5 dintre cele mai populare titluri.

Cărțile copilăriei – titlurile pe care ți le vei dori sub brad

Sarea în bucate

Sarea în bucate este o poveste pentru copii scrisă de folcloristul și prozatorul român, Petre Ispirescu. Este o poveste scurtă, dar din care cei mici pot extrage multe învățăminte și principii de viață importante. Impresionanta poveste a fiicei alungate de la castel poate înduioșa orice cititor. Recomandarea noastră este să optați pentru edițiile ilustrate ale acestei povești și nu numai. Ilustrațiile transformă cu totul povestea și o ajută să fie pa placul celor mici și celor mari deopotrivă.

 

 

 

 

Frumoasa și Bestia

Frumoasa și Bestia este o poveste de dragoste pentru cititorii de toate vârstele. Belle este o tânără muncitoare, iubitoare și îndrăgostită de cărți. Aceasta trăiește alături de tatăl ei, dar viața îi este dată peste cap după ce tatăl ei se rătăcește în pădure și ajunge la castelul fermecat al bestiei Îndurerată de dispariția tatălui, Belle pleacă la castel și se întâlnește cu Bestia, o creatură ciudată, dar care se dovedește a avea o inimă mare și o poveste de viață extrem de tristă.

 

 

 

 

Degețica

Cu toții cunoaștem cel puțin un basm de Hans Christian Andersen. Acesta este și cazul poveștii Degețica, o carte care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3-8 ani, dar să recunoaștem, tuturor ne plac astfel de povești.

„Trăia odată o familie tânără care își dorea un copil. O bătrână le-a dăruit o sămânță magică și, clipind din ochi poznaș, le-a spus: <<Plantați această sămânță într-un ghiveci și veți vedea ce se va întâmpla! >>
Ceea ce s-a întâmplat a fost uluitor. Dintr-odată, în ghiveci a crescut o floare mare și minunată. Soția s-a gândit că floarea este foarte frumoasă.
Floarea și-a deschis petalele și înăuntrul ei se afla o fetiță frumușică, nu mai mare decât un deget. De aceea, cei doi au numit-o <<Degețica>>…”

Poveste de Crăciun 

Poveste de Crăciun este una dintre cele mai cărți semnate de Charles Dickens. A fost publicată pentru prima oară în anul 1843 ca un elogiu adus spiritului sărbătoarei de Crăciun. Cartea spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân ursuz care este vizitat în ajunul Crăciunului de către trei musafiri magici. Pornește cu aceștia într-o călătorie uluitoare în cadrul căruia bătrânul începe să înțeleagă magia sărbătorilor.

Așa că dacă sunteți în căutare de cadouri pentru Crăciun, luați în considerare și această carte.

 

 

 

Micul Prinț

Editura Arthur are o colecție intitulată Cărțile de aur ale copilăriei, iar Micul Prinț se regăsește în această colecție minunată. Povestea Micului Prinț este extrem de populară deoarece este potrivită atât copiilor, cât și adulților. Cei mici o vor percepe drept o poveste despre un băiețel curios, iar adulții o vor vedea drept o poveste despre călătoria inițiatică a protagonistului. Este o poveste superbă și cu siguranță merită un loc în biblioteca voastră, iar dacă nu o aveți deja, să știți că va arăta minunat sub brad!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022