Cecelia Ahern s-a născut la Dublin în anul 1981 și este fiica fostului prim-ministru al Irlandei. A studiat comunicare și jurnalism, iar de scris s-a apucat încă de la primul ei job. În anul 2004 lansa deja romanul de debut P.S. Te iubesc care a devenit un real fenomen. Cartea a fost bestseller în țări precum Marea Britanie și Olanda, iar în 2007 a fost ecranizat, avându-i ca protagoniști pe actorii Hilary Swank și Gerard Butler. La 15 ani distanță lansează partea a doua a poveștii, intitulată Post-Scriptum, un roman care continuă povestea îndureratei Holly.

Dacă și ție îți plac cărțile romantice sau vrei să descoperi și alte romane ale autoarei, iată o listă cu 5 cărți scrise de Cecelia Ahern care cu siguranță te vor cuceri!

 

5 cărți romantice scrise de Cecelia Ahern

 

Întâlnire cu viața

Lucy decide să îi spună adio iubitului și jobului perfect pentru că nu era de acord cu politica firmei. Din exterior, pare că Lucy dă cu piciorul la toate lucrurile bune din viața ei, însă realitatea este foarte diferită. Ea este de fapt nefericită și ia o serie de decizii radicale deoarece simte că a eșuat pe toate planurile. Pierde legătura cu prietenii și se cufundă în noul ei stil de viață, singură și tristă, dar totul se schimbă când începe să primească scrisori de la un bărbat misterios…

 

 

 

Mulțumesc pentru amintiri

Cum ar arăta viața ta dacă te-ai trezi dintr-o dată cu amintirile unei alte persoane? Deși pare un scenariu desprins din filmele SF, Mulțumesc pentru amintiri este un roman emoționant și amuzant care reușește să surprindă povestea a doi străini care se întâlnesc într-un mod destul de atipic. Povestea lor demonstrează faptul că poți cunoaște o persoană, chiar dacă nu ai mai întâlnit-o niciodată.

În anul 2009, romanul Muțumesc pentru amintiri a fost nominalizat ca Romantic Novel of the Year.

 

 

P.S. Te iubesc

P.S. Te iubesc este romanul de debut al Ceceliei Ahern. Publicat în 2004, cartea rămâne și în zilele noastre drept una dintre cele mai iubite romane de dragoste. La popularitatea acestuia a contribuit și ecranizarea din 2007, însă povestea este cea care atrage milioane de cititori.

Holly și Gerry se iubesc enorm și au o căsnicie fericită, dar un diagnostic crunt le zdruncină existența. Ei sunt împreună din adolescență, se înțeleg de minune și sunt cuplul ideal. Tocmai de aceea, Holly nu își poate închipui viața fără partenerul ei. În tot acest peisaj sumbru apare o speranță, prin scrisorile pe care Gerry le lasă în urmă soției sale. Scrisori pline de amintiri, iubire și povești nemuritoare.

 

 

Post-Scriptum

După succesul P.S. Te iubesc, Cecelia Ahern continuă povestea lui Holly, văduva îndurerată care își găsește pacea în scrisorile prmite de la soțul ei. Această nouă fereastră către faimoasa poveste va încânta fanii care au devorat primul volum al autoarei.

În Post-Scriptum descoperim o nouă Holly, mai curjoasă, mai încrezătoare și pregătită să facă o schimbare în viața ei.

 

 

 

 

Suflete pereche

Suflete pereche este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale autoarei de origine irlandeză. Protagoniștii Alex și Rosie sunt cei mai buni prieteni din copilărie și au toată viața planificată. Prietenia lor se zdruncină în momentul în care Rosie începe să aibă secrete față de Alex, iar drumurile lor se îndepărtează tot mai tare. Chiar dacă ajung să fie despărțiți de sute de kilometri, Rosie și Alex nu renunță niciodată la prietenia lor.

Un detaliu important al acestui roman este faptul că e compus din scrisori, bilețele și mail-uri trimise de către protagoniși.

Lectură plăcută!

 

Dacă le-ai citit deja pe toate, poți explora întreaaga colecție Cecelia Ahern pe Cartepedia.ro

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!