Recenzie “P.S. Te iubesc” de Cecelia Ahern

Titlu: P.s. Te Iubesc
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2004
Editura: All
Nr. Pagini: 537
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Dana Otet
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA P.S. TE IUBESC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cecelia Ahern poate fi numită o romantică incurabilă, care are tendința de a impresiona prin poveștile de dragoste pe care le conturează cu atâta minuțiozitate. Imaginația ei nu lasă de dorit, chiar dacă genul abordat de ea tinde undeva spre dragoste și romantism aproape de fiecare dată. Aceste genuri sunt specifice ei, iar eu apreciez faptul că ea știe cum să se joace cu ele. Cecelia Ahern știe să surprindă într-o manieră inedită chiar și cel mai banal lucru, chiar și cea mai banală ființă.

De această dată, însă, ea se preocupă, în principiu, de personajele ei care sunt oameni fictivi, bineînțeles, însă eu m-am întrebat de multe ori cum poate să scrie atât de multe povești, dar care nu se rezumă doar la ceea ce se află la suprafață. Ea concepe totul din suflet, iar acest aspect se observă în fiecare scriere de-a ei.

P.S. Te iubesc nu este doar o povestea de dragoste tipică și, nicidecum, nu este una adolescentină. Ea și-a ales ca personaje principale doi oameni obișnuiți și, totuși, atât de speciali. Holly și Garry au acel ceva special, care te atrage și prin simplul fapt că le sunt amintite numele, autoarea reușește să te facă să meditezi asupra poveștii. Dorești să descoperi ceea ce se află între ei și să aflii până unde poate ajunge povestea lor.

Povestea care stă la baza cărții este una care te sensibilizează, care te face bucățele. Cecelia Ahern te întoarce pe toate părțile și te pălmuiește, doar pentru a-ți arăta că durerea aceasta este nimic, comparativ cu cea care stă la baza romanului.

Eu am acceptat fiecare palmă și am pornit tiptil spre a descoperi ceea ce se presupune a fi un bestseller.

După moartea lui Garry, totul se răstoarnă în viața lui Holly. Plânge, tânjește după un suflet care să o asculte, ba chiar are și momente în care imaginația și vederea îi joacă feste. Ea și-l imaginează pe Garry ca fiind viu, însă, de fapt, este dureros când realizează că nu mai este în viață.

Ea nu este singura care plânge, ci alături de ea sunt toți cititorii care au pornit spre această cale. Toți acei care și-au dorit să îi descopere povestea. Printre acești cititori mă număr și eu, iar emoțiile care m-au copleșit în momentul lecturării sunt mult prea multe pentru a le putea consemna în doar câteva rânduri.

Știți sentimentul acela care te acaparează în momentul în care asiști la suferința unei persoane? Chiar ție îți vine să plângi, nu? Ținând cont de faptul că Holly este doar un personaj fictiv, ajutorul tău nu poate veni de nicăieri, tot ceea ce poți să faci, însă, este să speri că ceva bun i se va întâmpla. Să fie oare așa? Să fie în orice tragedie și o un soare?

Inițial, am crezut că autoarea este o fire malefică, deoarece a presărat atât de multă tristețe într-un roman, cât nu au făcut mii de autori la un loc. Pe de altă parte, acest aspect face cartea P.S. Te iubesc, o carte specială și diferită din mai multe puncte de vedere, dar și o corabie în care sentimentele se îneacă, deoarece afli, mai apoi, că durerea a găurit-o, iar aceasta n-a făcut față.

După moartea soțului ei și după câteva zile care par o eternitate, Holly are parte de o surpriză. Astfel, prin intermediul unui moment mai special, familia se decide să o viziteze, să o ajute la curățenie și să încerce să o facă mai veselă. Onomastica ei, anul acesta, nu îl va mai avea și pe Gerry, însă el este acolo cu ea, indiferent de situație.

Cum este posibil acest lucru? Se pare că soțul ei a fost precaut și pregătit din timp pentru ceea ce avea să urmeze, astfel că i-a scris o scrisoare.

Acest detaliu mi se pare cel mai frumos lucru posibil și asta nu este tot. El s-a hotărât ca să îi scrie o scrisoare pentru fiecare lună în parte.

Nimic nu poate face ca dragostea dintre doi oameni să dispară, iar Holly ajunge să îl iubească și mai mult, chiar dacă prezența lui este una divină de ceva vreme.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cecelia Ahern.

Eu am ajuns să îl iubesc pe acest personaj, prin simplul fapt că s-a gândit la tot, prin faptul că a fost atent și a dorit să lase ceva în urma luna, în afară de o soție îndurerată.

Gerry s-a gândit la tot. El și-a propus, indirect, să o ducă pe Holly spre drumul cel drept. Datorită lui, ea își va cunoaște propriile forțe și va descoperi o nouă Holly. Dar oare cum este această Holly? S-a schimbat așa de mult, doar prin intermediul unor scrisori? Ce morală va trage ea din toată această experiență?

Nu pot omite nici faptul că Cecelia a les pentru Holly câteva prietene adevărate, care îi sunt mereu aproape și îi dau sfaturi. Ele o îndrume și, poate, că sunt singurele care o mai înțeleg. Până într-o zi când un personaj masculin misterios își face simțită prezența.

Cine să fie acesta? Oare Holly se va apropia de el? A contribuit Gerry la viitorul ei? L-a influențat într-o oarecare măsură sau soarta îi surâde din nou?

P.S. Te iubesc este un roman de dragoste care te poartă pe cele mai ascuțite vârfuri ale munților. Acest roman este o capodoperă literară pe care nu o poți lăsa din mână. Totodată, P.S. Te iubesc se trăiește la intensitate maximă, pentru personaje se plânge din adâncul inimii, iar durerea va fi recompensată.

Tu ești pregătit pentru a fi cucerit de o minunată poveste?

Când Cecelia Ahern își pune ideile pe hârtie, cititorii ajung să nu se mai dezlipească de roman, chiar dacă la început, numărul paginilor i-a intimidat.

Sincer, trist, dureros și amuzant, P.S. Te iubesc este romanul pentru care inima ta și-a pregătit un loc special. Trăiește-l, ca mai apoi să poți împărtăși experiența cu alții!

 

 

 

🔥 CARTEA P.S. TE IUBESC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.