Imagine similarăÎn acest articol vreau să vă vorbesc despre o autoare iconică a genului fantasy, o autoare care a reușit să dea naștere unui cult ce absoarbe din ce în ce mai mulți adepți. Este imposibil să nu știți cine este Cassandra Clare și ce lucruri minunate a făcut aceasta pentru universul cărților. Lumea Vânătorilor de Umbre a devenit locul unde milioane de cititori se regăsesc, se bucură, plâng sau stau cu sufletul la gură. Vinovații?? Oh, sunt mulți!!! Începem cu Will, Tessa și Jem, continuăm cu Jace, Clary, Izzy, Simon, Alec și Magnus și ne oprim (momentan) la Julian, Emma, Marc și Cristina. Nu îmi doresc să vă plictisesc, vreau doar să vă conving să citiți aceste cărți, dacă nu ați făcut-o până acum. Deoarece rubrica mă constrânge, haide să vorbim puțin despre primele cărți din fiecare serie a Cassandrei Clare. Pentru cei care nu știu, Vânătorii de Umbre sunt prezenți în 3 serii: „Dispozitive Infernale”, „Instrumente Mortale” și „Uneltiri Întunecate”. Să începem, zic!!!


Imagini pentru ingerul mecanicDispozitive Infernale vol.1: Îngerul Mecanic

Această carte marchează debutul seriei mele preferate. Nu mă înțelegeți greșit, îmi place tot universul creat de Cassandra Clare, însă această serie mi se pare cea mai reușită și cea mai bine construită. În plus, este plasată ca acțiune înaintea seriei “Instrumente Mortale” şi are loc în Londra anilor 1800. Tessa Gray este personajul principal, o tânără din New York, ce îşi urmează fratele mai mare, Nate, în Londra. Îşi dorea din suflet un nou început, departe de viața săracă pe care a dus-o până acum şi era optimistă că împreună cu fratele său vor avea un trăi mai bun. Din păcate nu a fost aşa, iar la ajungerea să în Londra, Tessa a fost răpită de două creaturi ciudate şi ținută prizonieră câteva săptămâni, forțată să-şi folosească niște puteri pe care nu ştia că le posedă. Tessa este salvată de doi tineri, Will Herondale şi Jem Carstairs, Vânători de Umbre şi introdusă în universul lor magic. Speriată, Tessa încearcă să găsească răspunsuri şi să se integreze în această lume atât de străină ei. În curând află multe lucruri despre originile ei, lucruri care îi vor schimbă viziunea asupra vieții sale şi care îi vor da un nou curs de urmat.

Sunt nenumărate motive să vrei să citești această carte, ce este precedată de încă 2, Prințul Mecanic și Prințesa Mecanică. Avem un foarte frumos și intens triunghi amoros, avem parte de acțiune, drama, dragoste, magie și trădări, toate în paginile acestei povești minunate. Repet, o consider cea mai bună serie a Cassandrei 🙂


Imagini pentru orasul oaselorInstrumente Mortale vol.1: Orașul Oaselor

Primul volum dintr-o serie lungă, dar care merită fiecare minut acordat. Am citit-o acum 4 ani și de atunci am fost complet prinsă de universul Vânătorilor de Umbre. Recunosc, Jace și Clary m-au acaparat complet și am dorit să îi cunosc din ce în ce mai bine. Pe scurt, Clary crede că este o fată obișnuită, însă se înșeală amarnic. Precum Tessa, ea nu își cunoaște puterile și nu știe ce potențial imens are. Asta până când în noaptea în care împlinește 18 ani dă piept cu viitorul ei. Jace, Izzy și Alec sunt 3 vânători de umbre curajoși care îi deschid ușa spre o lume misterioasă, dar care o definește. Iubiri, trădări, curaj și o groază de aventuri fac această serie un deliciu pentru orice pasionat de fantasy. O serie care aduce după sine multe personaje numai bune de spin off-uri, pentru că îți dau o dependență de care nu te poți vindeca.

Cu ce atrage Cassandra Clare? Cu intrigă, suspans, dragoste, curaj și DIVERSITATE. Nu există 2 personaje care să semene între ele sau care să te plictisească. În plus, nimic nu este ceea ce pare, deci să nu cumva să ai impresia că ai citit ceea ce vrea autorul să spună, pentru că te înșeli amarnic. În afară de asta, să nu cumva să te atașezi extreeem de mult de unele personaje, pentru că această autoare te poate surprinde neplăcut oricând. Nu este ca în GOT, dar sigur s-a inspirat de acolo:)


Imagini pentru doamna de la miezul noptii carteUneltiri Întunecate: Doamna de la Miezul Nopții

Ultima serie a Cassandrei care de curând și-a cunoscut finalul este la fel de palpitantă și incitantă, fiind clar caracterizată prin diversitate dar și printr-o acțiune ieșită din comun, antrenantă și plină de suspans. Personajele sunt tot vânători de umbre, însă fac parte din clanuri care poate la un moment dat în vechile serii au fost în planul secundar. Acum este momentul lor să strălucească și să ne spune povestea lor, Cassandra Clare presărând praf de „dependență” all over. Ce mi-a plăcut foarte mult este modul în care își gândește și își structurează cărțile, astfel încât oricine le poate savura fără să aibă neapărat un fundal de cunoscător al seriei. Julian și Emma sigur stârnesc interesul oricui, fie că îi știe, fie că abia îi cunoaște. Vă încurajez să încercați seria și să îi citiți cărțile cât de repede puteți, pentru a nu pierde cumva vreun detaliu important. Cassandra pune accent pe detalii, pe legături și răsturnări de situație, deci atenție sporită la orice detaliu care poate inițial nu v-a atras atenția.

Dacă nici după atâta promovare nu v-am atras atenția, atunci nu știu ce mai pot face 🙂 Pășiți fără regrete în acest univers și vă garantez că veți avea parte de aventura vieții. Cassandra Clare rules 🙂

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!