Am schimbat puțin registrul pentru această rubrică. În mare parte nu prea mai am mare inspirație și nu mai știu despre ce autor să vă vorbesc. Cât mă gândeam asupra subiectului potrivit, m-am gândit să schimb și să vă vorbesc despre seriile preferate. În postările anterioare nu am avut ocazia să scriu despre serii complete, pentru că am vrut să diversific și să vă prezint cărți diferite aparținând aceluiași autor. Acum, am în sfârșit ocazia să vorbesc detaliat despre o anumită serie, să vă spun exact ce mi-a plăcut, ce nu mi-a plăcut, etc. Sper să vă încânte acest twist și aș vrea să continui în acest trend o perioadă, asta până când voi intra iar în panică de idei. 🙂

Una dintre seriile mele preferate este “Dispozitive Infernale” de Cassandra Clare. Deși am citit inițial “Instrumente Mortale”, m-am atașat mult mai mult de această serie pentru că mi s-a părut mai profundă, mai plină de acțiune și cu o intrigă mai concentrată, fiind vorba aici doar de 3 cărți. Evident nu lipsesc elementele specifice Cassandrei, suspansul, dragostea sau neprevăzutul, însă clar această poveste are alt iz și mi-a rămas în suflet iremediabil.

Imagini pentru infernal devices

Nu vreau să vă vorbesc despre fiecare carte în parte, pentru că nu acesta este scopul meu. Doar vreau să știți cum se numesc cele 3 volume: Îngerul Mecanic“, “Prințul MecanicșiPrințesa Mecanică“. Acțiunea se rotește în jurul Tessei Gray, care după moartea mătușii sale își urmează fratele în Londra. Condițiile în care cei doi trăiau erau de neconceput și aventura pe tărâm străin părea exact ceea ce le trebuia pentru a scapă de toate lipsurile. Doar că bucuria a fost de scurtă durată, Tessa este răpită de două creaturi ciudate și este ținută prizonieră. În acest timp, creaturile o forțează să își folosească niște puteri pe care nici măcar ea nu știa că le posedă, descoperind între timp abilitățile sale neobișnuite. Tessa este salvată de doi tineri, Will Herondale şi Jem Carstairs, Vânători de Umbre și se găsește dintr-o dată într-un univers ciudat, complet diferit de viața ei de până acum. Încearcă cu disperare să își găsească fratele și rostul în această lume nouă ce i s-a deschis brusc. Între timp, descoperă și dragostea și cât de greu este să iei decizii de dragul altcuiva, nu doar pentru propria persoană.

Punctul maxim de interes din “Dispozitive Infernale” este relația Tessei cu Will și Jem. Este frumoasă, dar și extrem de complicată, pentru că cei doi deși sunt parabatai, sunt îndrăgostiți de eroina noastră. Lucrurile par să se ducă într-o singură direcție până la un moment dat, când tot universul celor 3 este dat peste cap. Diferiți, Will și Jem s-au luptat aprig și pentru inima mea, însă în cele din urmă bătălia a fost câștigată de Will. Nu mă înțelegeți greșit, mi-a plăcut foarte mult și Jem, cu stilul lui romantic și tandru, însă Will are o personalitate ce se face remarcată și mi-a fost imposibil să îi rezist. Este genul de persoană care lupta pentru tine până la ultima suflare, chiar dacă știe că ceea ce simte pentru tine este imposibil. Este și extrem de loial și curajos. Uneori te enervează și îți vine să îi dai una pentru deciziile proaste pe care le ia, însă până la urmă, ținând cont de vârstă lui, cred că a ieșit un băiat bun, având în vedere ce a fost nevoit să trăiască.

Vă recomand din suflet “Dispozitive Infernale“, ce te trece prin toate stările posibile și te ține pe ghimpi până la final. Te face să suspini, să plângi, să razi, să te bucuri împreună cu personajele și să îți dorești ca povestea să dureze puțin mai mult. Cassandra Clare chiar a reușit o serie incredibilă, ce până acum, în ochii mei, nu putut să fie surclasată de nicio altă seria scrisă de aceasta (până acum).

CĂRȚILE SCRISE DE CASSANDRA CLARE MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

► Îngerul Mecanic
► Prințul Mecanic
► Prințesa Mecanică
Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1217 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/