Toamna se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că și școala începe curând. Va fi un an de școală plin de noi provocări, noi prieteni și noi liste de lecturi.

Cu toții așteptăm sau am așteptat cândva cu nerăbdare prima zi din noul an școlar. Ghiozdan nou, uniforma proaspăt călcată, un set nou de pixuri colorate și tot felul de produse de papetărie esențiale pentru majoritatea elevilor.

Dacă ești elev sau părinte și ești în căutarea unor cărți sau caiete potrivite pentru noul an școlar, iată recomandările noastre:

4 Cărți pe care ți le vei dori în ghiozdan

Dicționar de sinonime

Știi acel moment în care te gândești la un cuvânt și nu reușești să îți amintești care era? Ori poate ai de scris o compunere și ai vrea să folosești cuvinte mai elevate, să nu te repeți sau pur și simplu să oferi un alt ton scrierii tale. În astfel de situații, un dicționar de sinonime îți poate fi de mare ajutor.

Acest dicționar prezintă 35.000 de cuvinte în cele 548 de pagini ale sale, cuvinte numai bune de utilizat pentru cei care doresc să își îmbogățească vocabularul.

 

Elemente chimice

Nu neapărat o carte, ci un joc compus dintr-un set de cartonașe care conțin informații importante despre elemente chimice din Tabelul Periodic. Fiecare cartonaș prezintă câte un element astfel încât să fie ușor de reperat în tabel, precum și informații și imagini.

Acest set este potrivit copiilor de la 6 până la 12 ani, însă și un adult le poate revizui din când în când, dacă își dorește să își reîmprospăteze informațiile despre elemnte chimice.

 

Ghiozdănelul meu micul imbatabil

Nu, nu este un ghiozdan în adevăratul sens al cuvântului, ci un caiet de lucru sub forma unui ghiozdan. Acesta ajută la performanța micilor învățăcei, stimulează atenția, capacitatea de rezolvare a problemelor și, cel mai important, ajută la creșterea încrederii de sine.

Un astfel de ghiozdănel este perfect pentru cei care încep acum școala deoarece este adaptat programelor școlare actuale și îi pregătește pentru activitățile specifice din clasă.

 

Labirintul lui Pan: Labirintul faunului

Nu se putea să nu includem și o carte fantasy, recent lansată în colecția Arthur. Labirintul lui Pan: Labirintul faunului este o carte scrisă de Cornelia Funke și Guillermo del Toro, doi autori cunoscuți pentru poveștile fascinante pe care le creează.

În această carte, acțiunea se petrece în Spania, anul 1994 și o are în prim plan pe Ofelia, o copilă care află că trebuie să se mute în vechea moară din munți, unde locuiește tatăl ei vitreg. Ofelia este călăuzită de o zână spre un labirint care o duce în Regatul Subteran și de acolo totul ia o întorsătură fascinantă și plină de peripeții.

 

Tu ce cărți îți vei pune în ghiozdan în prima zi de școală? 😀

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022