Ziua de 1 iunie este o zi de sărbătoare nu doar pentru cei mici, ci și pentru părinți. De asemenea, în România ne bucurăm și de o zi liberă legală, transformând astfel sărbătorirea copilăriei într-o sărbătoare în  adevăratul sens al cuvântului. Și pentru că în zilele în care ne sărbătorim ne place să oferim și să primim cadouri, ți-am pregătit 5 cărți speciale pentru tine și micuții cititori din viața ta.

Sunt 5 cărți care abordează teme importante pentru copii, precum curajul, prietenia, dar și curiozitatea și simple reguli de protejare a mediului înconjurător. Dacă încă nu te-ai decis ce să citești/să le citești de 1 iunie, iată recomandările noastre:

  

 

Cărți perfecte pentru 1 iunie

Omuleții pe apă de Mary Norton

Sub podeaua unei bucătării, trăiesc Pod, Homily și fiica lor, Arrietty. Ei sunt omuleții, fiindcă la ei în casă, cutiile de chibrituri sunt adevărate comode încăpătoare, iar timbrele poștale sunt tablouri impunătoare. În cartea lui Mary Norton învățăm că orice ființă, oricât de mică este importantă și merită respectată, sau cum ar spune Horton (personaj creat de Dr. Seuss): “A person is a person no matter how small.”

Micuța cofetăreasă de Hayley Barrett

În ale sale 40 de pagini, micuța cofetăreasă ne invită în lumea ei minusculă, plină de bucate alese, culori savuroase și muncă, muncă și iar muncă, oricât e ziua de lungă.

Micuța cofetăreasă,

Vinde multe dulciuri de casă,

Dar, vai, bucătăria,

rămâne răvășită.

O pot salva amicii

când este necăjită?

Copiii au puterea. 50 de copii și tineri care au marcat lumea de Tom Adams

Știai că cei mici au puterea? În această carte, aflăm poveștile a 50 de copii care au schimbat lumea. De la Malala Yousafzai, până la Greta Thunberg, facem o călătorie în jurul lumii și facem cunoștință cu 50 de copii inteligenți, curajoși și încrezători în forțele proprii, cărora nu le-a fost teamă să vină în fața adulților și să își exprime punctul de vedere. Poveștile lor înălțătoare sunt motivante pentru cei mici și cei mari deopotrivă.

10 idei care pot salva planeta de Giuseppe D’Anna

Cum îi putem învăța pe copii să recicleze? Cum le explicăm problema încălzirii globale? Cum îi putem forma, astfel încât în viața de adulți să ia decizii benefice viitorului întregii comunități din care fac parte? În paginile acestei pagini vei afla 10 acțiuni simple, ușor de făcut, care vor diminua considerabil nivelul poluării. Sunt idei ușor de pus în practică și care îi ajută pe copii să înțeleagă ce impact au acțiunile lor, precum simplul mers pe jos sau cu bicicleta, grija față de albine sau colectarea deșeurilor diferențiat.

Dar motan de Cristina Andone

Cine nu a auzit de Dar motan? Dacă încă nu ai făcut cunoștință cu haiosul motan ilustrat de Emi Balint și pus în tot felul de situații de autoarea Cristina Andone…ce mai aștepți? Cel mai haios, negru, drăgălaș și norocos motan abia așteaptă să ajungă în biblioteca ta. Dar motan a apărut la editura nemi și are deja 5 cărți în care își expune cu grație mustățile și lăbuțele. Dar motan știe multe lucruri, visează cât e ziua de lungă, dar mai știe și să înoate și să călătorească. Este un motan adorabil, pe care îl vrei îndrăgi imediat.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022