Ce mai citim?

Ai terminat o carte care ți-a plăcut foarte mult și ai fi vrut să nu se mai termine? Sau ai citit un autor nou care ți-a ajuns la inimă și acum vrei să cauți și celelate opere publicate? Ei, bine, află că există cel puțin două site-uri care te vor ajuta să alegi următorul volum, bazate pe un algoritm care iau în calcul autorul și cartea recent citită.

Bookseer.com- site-ul cu recomandări de cărți

cats
Bookseer.com
este foarte simplu de utilizat. Are o grafică minimă și tot ceea ce trebuie să faci este să completezi câmpurile cu autorul și cartea citită, pentru ca site-ul să îți recomande lecturi similare.

Eu am testat cu cartea cult a lui Irvine Welsh, Trainspotting, iar sugestiile pe care le-am primit au fost pe măsura așteptărilor mele. Adică alte cărți scrise de autorul scoțian, plus romane în același stil, precum ”Fight Club” sau ”A Clockwork Orange” (care au fost ecranizate și s-au bucurat de un real succes în rândul fanilor). De asemenea, am mai descoperit  alți scriitori precum Anthony Burges, Philip K. Dick sau Bret Easton Ellis (autorul ”American Psycho”). Prin urmare, dacă ești fanul unui autor sau al unui gen literar, acest site te va ajuta să găsești cărți pe din aceeași sferă sau nișă. De menționat este faptul că site-ul are linkuri care trimit direct pe Amazon.com, de unde poți citi mai multe despre volumul dorit, având apoi și opțiunea de a-l achiziționa.

Whatshouldireadnext.com- deci, ce mai citim?

asd

Având același scop ca Bookseer.com, Whatshouldireadnext.com este tot un site partener Amazon.com, iar recomandările pe care le face sunt în funcție de anumiți termeni cheie. Spre exemplu, am introdus cartea lui Marquez, ”Love in the time of cholera”, iar tagurile pe baza cărora sunt făcute sugestile de lectură au inclus: Columbia, relația bărbat-femeie, ficțiune columbiană, prima dragoste, scriitori columbieni sau realism magic, tema des abordată în romanele lui Gabriel Garcia Marquez.

Prin urmare, recomandările au fost în mare parte cărți de dragoste (”Lost in Translation”, ”Ines of my Soul”, etc). Autoarea cu cele mai multe apariții în lista cu propuneri a fost Isabel Allende, scriitoarea chilliană al cărei roman doar ce a fost lansat săptămâna trecută la Humanitas. De asemenenea, n-am putut să nu mă bucur când am văzut și ”Maitrey” printre recomandări.

Așadar, dacă sunteți în pană de idei sau doriți să citiți o carte similară cu cea pe care tocmai ați terminat-o, încercați aceste site-uri simpatice.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.