Iepurașul este un animal deseori întâlnit ca protagonist în poveștile pentru copii. În perioada sărbătorilor pascale iepurașul crește în popularitate, acesta fiind asociat cu personajul care aduce ouă frumos colorate. La origini, iepurașul de Paște simbolizează fertilitatea, dar în zilele noastre este mai degrabă considerat drept un fel de Moș Crăciun al primăverii, aducând dulciuri copiilor. Și pentru că iepurașii sunt animale extrem de drăguțe și îndrăgite de cei mici, am alcătuit o listă de 8 cărți fascinante cu iepurași.

Cărți care îl au pe iepuraș ca protagonist

 

Paște fericit, iepurașule! de Sandra Grimm

Această carte prezintă povestea iepurașului Tupi, un novice în pregătirile de Paște, dar un animăluț foarte mândru, prietenos și dornic să își ajute tatăl să strângă și să vopsească ouăle. Dar oare va primi și el un ou de Paște?

Povestea iepurașului scamator de Lucia Muntean

Iepurașii sunt deseori asociați și cu magia. De data aceasta, în loc de un scamator care să scoată un iepure din joben, avem de-a face cu un iepure care cunoaște câteva trucuri de magie. Prin această carte, copiilor li se va aminti de cel mai de preț cadou: atenția celor dragi.

Ordinul iepurilor regali din Londra (Vol.3) Goana după diamant de Santa Montefiore și Simon Sebag Montefiore

Iepurașii regali creați de Santa și Simon Montefiore își continuă aventurile! Cel mai mare diamant din lume a fost furat de la Palatul Buckingham, iar iepurii regali trebuie să își ia în serios rolul de detectivi și să rezolve acest caz misterios și să readucă valoroasa nestemată la locul ei.

Peripețiile iepurașului. O colecție de povești clasice ale unchiului Remus

Această carte este de fapt o colecție de povești clasice cu peripețiile unui iepuraș poznaș. Citind această carte, cei mici vor afla cum trăiesc animalele în pădure, cine sunt prietenii și mai ales prădătorii iepurașului.

Disney. Iepurași. Noapte bună, Bocănilă!

Bocănilă este probabil cel mai cunoscut nume de iepuraș. Noapte bună, Bocănilă! este o carte de povești pentru copii ideală de citit înainte de culcare. Cel mic va putea merge la somn odată cu drăgălașul personaj, iepurașul Bocănilă!

Stai în pat, Matei! de Brigitte Weninger, Eve Tharlet

Matei este unul dintre simpaticii iepurași ai editurii Nemi. În Stai în pat, Matei!, iepurașii se tolănesc cât e ziua de lungă. E vară, se înfruptă din plăcinta delicioasă cu mure a bunicii și se bucură de căldură. Într-o zi, Matei se trezește indispus, iar mama lui îl roagă să stea în pat, doar că nu îi spune și unde anume ar trebui să stea patul…

Noile aventuri ale lui Peter Iepurașul de Beatrix Potter, Emma Thompson

Peter Iepurașul este protagonistul unora dintre cele mai frumoase povești pentru copii. În această carte facem cunoștință cu Peter, personajul creat de Beatrix Potter, o autoare extrem de îndrăgită pentru poveștile sale pentru copii. Peter este un iepuraș încăpățânat, dar cu o inimă mare, care va cuceri imediat inimile cititorilor.

Bella, iepurașul. Seria Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată de Lily Small

Bella este un alt iepuraș al editurii Nemi, fiind parte a seriei de povești cu animăluțe fermecate din Pădurea Înrourată. Bella face parte din neamul Iepurașilor de Mugur și are o misiune importantă: aceea de a deschide petalele florilor, doar că într-o zi, într-un boboc, găsește o gărgăriță și astfel începe aventura!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022