Cărțile lui Roald Dahl au făcut înconjurul lumii și se regăsesc astăzi în majoritatea bibliotecilor. Fie că sunt citite de copii, ori de adulții care își doresc o călătorie în timp către vremurile relaxante, lucrările autorului rămân printre cele mai îndrăgite datorită modului unic de povestire, ușor detașat, personajele bine conturate și învățămintelor transmise cu fiecare nouă poveste.

De-a lungul vieții sale, autorul de origine britanică, Roald Dahl, a fost prozator, scenarist și poet. A devenit rapid unul dintre cel mai bine vânduți autori din lume, fiind clasat în topul celor mai buni povestitori pentru copii din secolul XX. Dacă până acum cunoșteai doar titlul Charlie și fabrica de ciocolată, află că și alte cărți ale lui Roald Dahl merită un loc de cinste în biblioteca ta. Așadar, iată câteva titluri pe care trebuie să le citești:

Cărți de Roald Dahl

MatildaMatilda

Matildei îi place să citească deoarece se simte atrasă în ițele poveștilor pe care le parcurge, alegând de fiecare dată cuvintele mici tipărite în locul orelor petrecute în fața televizorului. Aceasta se confruntă cu adulți care nu îi înțeleg pasiunea, însă domnișoara Honey, învățătoarea, nu o lasă la greu și știe că micul geniu are câțiva ași în mânecă.

 

 

 

 

VrăjitoareleVrăjitoarele

Vrăjitoarele din poveștile clasice poartă pălării și zboară cu ajutorul măturilor. În schimb, Roald Dahl alege să le descrie drept femei obișnuite. Acestea poartă haine normale, merg la slujbe și seară de seară se întorc în casele lor. Cu toate acestea, protagonistul află de pericolul pe care îl reprezintă vrăjitoarele și începe astfel o cursă în toată regula.

 

 

 

 

Domnul FoxDomnul Fox, vulpoi fantastic

Domnul Fox nu este numit vulpoi fantastic degeaba. Cum se lasă seara, acesta pornește la furat. Reușește să procure mâncare de la trei fermieri nesuferiți, însă trucurile sale nu funcționează pentru mult timp și ajunge să fie vânat. Ce nu știu fermierii este că domnul Fox este mai șiret decât pare și ar face orice să își apere familia.

 

 

 

 

Marele Uriaș PrietenosMarele Uriaș Prietenos

Marele Uriaș Prietenos  este o poveste despre prietenie, curaj și îndeplinirea viselor. Micuța Sophie este răpită de un uriaș cu ochi scânteietori, dar cu care leagă o prietenie impresionantă. Împreună, ajung să lupte împotriva uriașilor mâncători de oameni, o misiune dificilă, dar care provoacă o droaie de hohote de râs pentru cititori.

 

 

 

 

Pachet Roald DahlPachet Roald Dahl

Dacă te-am convins să adaugi în biblioteca ta operele lui Dahl, îți recomandăm și un pachet, precum cel care conține: Charlie și Fabrica de Ciocolată; Charlie și Marele Ascensor de Sticlă și Vrăjitoarele.

 

 

 

 

Ce carte din lista aceasta ți-ai dori?

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023