Recenzie “Matilda” de Roald Dahl

de | oct. 18, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MATILDA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

A citi cărți este îndeletnicirirea preferată a Matildei Wormwood, protagonista romanului Matilda de Roald Dahl. Ea a învățat singură să citească și să scrie. Înainte de a începe clasa întâi citise toate cărțile din biblioteca publică.

Ce este ciudat este faptul că Matilda are o familie care nu apreciază educația și dispretuiește eforturile fetiței de a ști cât mai mult. Tatăl este dealer de mașini second-hand și se îmbogățește vînzând mașini uzate la prețuri ridicate. Mama este ocupată cu filmele și emisiunile de la televizor. Iar fratele este copia fidelă a părinților.

Și atunci cum este posibil să crească Matilda într-o astfel de familie?

Matilda are trucurile ei care o ajută să se distreze într-o familie care o ignoră, cu excepția cazurilor când o ceartă. Ea crede că oamenii răi au nevoie să li se întâmple uneori ceva rău. Când este certată pe nedrept își păstrază simțul umorului și pune la cale șotii care le dau adulților bătăi de cap.

Atunci când este înscrisă la școală, domnișoara Honey, profesoara ei, observă că Matilda este deosebit de inteligentă și că înțelege lucrurile cu multă maturitate. Fetița se atașează de profesoară și constată că aceasta este foarte sărăcă: când era mică tatăl ei a murit în condiții suspecte și toată averea a ajuns în mâinile Agathei Trunchbull, o rudă prin alianță, acum directoarea școlii.

Dar Matilda nu poate accepta ca școala și profesoara ei să fie terorizate de monstruoasa Agatha Trunchbull. Puteri magice vin în ajutorul fetiței.

 

Scriitorului britanic Roald Dahl este unul dintre cei mai renumiți scriitori pentru copii din întreaga lume. Romanul Matilda a fost publicat în 1988. În 1996 a fost ecranizată cartea în regiza lui Danny DeVito.

Dahl a câștigat în 1983 premiul The World Fantasy Award—Life Achievement. Și-a încurajat cititorii mici și mari să-și lase imaginația liberă pentru că

cei care nu cred în magie nu o vor găsi niciodată.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MATILDA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Roald Dahl sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MATILDA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Matilda
Autor: Roald Dahl
An apariție : 2018
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 18.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 602 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 14 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments