Recenzie “Matilda” de Roald Dahl

by | Oct 18, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MATILDA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

A citi cărți este îndeletnicirirea preferată a Matildei Wormwood, protagonista romanului Matilda de Roald Dahl. Ea a învățat singură să citească și să scrie. Înainte de a începe clasa întâi citise toate cărțile din biblioteca publică.

Ce este ciudat este faptul că Matilda are o familie care nu apreciază educația și dispretuiește eforturile fetiței de a ști cât mai mult. Tatăl este dealer de mașini second-hand și se îmbogățește vînzând mașini uzate la prețuri ridicate. Mama este ocupată cu filmele și emisiunile de la televizor. Iar fratele este copia fidelă a părinților.

Și atunci cum este posibil să crească Matilda într-o astfel de familie?

Matilda are trucurile ei care o ajută să se distreze într-o familie care o ignoră, cu excepția cazurilor când o ceartă. Ea crede că oamenii răi au nevoie să li se întâmple uneori ceva rău. Când este certată pe nedrept își păstrază simțul umorului și pune la cale șotii care le dau adulților bătăi de cap.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Roald Dahl

Atunci când este înscrisă la școală, domnișoara Honey, profesoara ei, observă că Matilda este deosebit de inteligentă și că înțelege lucrurile cu multă maturitate. Fetița se atașează de profesoară și constată că aceasta este foarte sărăcă: când era mică tatăl ei a murit în condiții suspecte și toată averea a ajuns în mâinile Agathei Trunchbull, o rudă prin alianță, acum directoarea școlii.

Dar Matilda nu poate accepta ca școala și profesoara ei să fie terorizate de monstruoasa Agatha Trunchbull. Puteri magice vin în ajutorul fetiței.

 

Scriitorului britanic Roald Dahl este unul dintre cei mai renumiți scriitori pentru copii din întreaga lume. Romanul Matilda a fost publicat în 1988. În 1996 a fost ecranizată cartea în regiza lui Danny DeVito.

Dahl a câștigat în 1983 premiul The World Fantasy Award—Life Achievement. Și-a încurajat cititorii mici și mari să-și lase imaginația liberă pentru că

cei care nu cred în magie nu o vor găsi niciodată.

Titlu: Matilda
Autor: Roald Dahl
An apariție : 2018
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 18.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 361 zile și a scris până acum 36 articole. Se află pe poziția 31 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments