Recenzie “Matilda” de Roald Dahl

de | oct. 18, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MATILDA ARE REDUCERE PE:

A citi cărți este îndeletnicirirea preferată a Matildei Wormwood, protagonista romanului Matilda de Roald Dahl. Ea a învățat singură să citească și să scrie. Înainte de a începe clasa întâi citise toate cărțile din biblioteca publică.

Ce este ciudat este faptul că Matilda are o familie care nu apreciază educația și dispretuiește eforturile fetiței de a ști cât mai mult. Tatăl este dealer de mașini second-hand și se îmbogățește vînzând mașini uzate la prețuri ridicate. Mama este ocupată cu filmele și emisiunile de la televizor. Iar fratele este copia fidelă a părinților.

Și atunci cum este posibil să crească Matilda într-o astfel de familie?

Matilda are trucurile ei care o ajută să se distreze într-o familie care o ignoră, cu excepția cazurilor când o ceartă. Ea crede că oamenii răi au nevoie să li se întâmple uneori ceva rău. Când este certată pe nedrept își păstrază simțul umorului și pune la cale șotii care le dau adulților bătăi de cap.

Dacă îți place recenzia cărții MATILDA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Roald Dahl

Atunci când este înscrisă la școală, domnișoara Honey, profesoara ei, observă că Matilda este deosebit de inteligentă și că înțelege lucrurile cu multă maturitate. Fetița se atașează de profesoară și constată că aceasta este foarte sărăcă: când era mică tatăl ei a murit în condiții suspecte și toată averea a ajuns în mâinile Agathei Trunchbull, o rudă prin alianță, acum directoarea școlii.

Dar Matilda nu poate accepta ca școala și profesoara ei să fie terorizate de monstruoasa Agatha Trunchbull. Puteri magice vin în ajutorul fetiței.

 

Scriitorului britanic Roald Dahl este unul dintre cei mai renumiți scriitori pentru copii din întreaga lume. Romanul Matilda a fost publicat în 1988. În 1996 a fost ecranizată cartea în regiza lui Danny DeVito.

Dahl a câștigat în 1983 premiul The World Fantasy Award—Life Achievement. Și-a încurajat cititorii mici și mari să-și lase imaginația liberă pentru că

cei care nu cred în magie nu o vor găsi niciodată.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MATILDA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MATILDA
Autor: Roald Dahl
An apariție : 2018
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2075

Alte recenzii de la Roald Dahl:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 3 ani, 11 luni, 27 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 16 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments