Colecția Anansi este o nouă lansare a editurii Pandora M. Începând cu luna octombrie a acestui an, cititorii sunt așteptați cu entuziasm în librăriile fizice și online cu o nouă colecție surprinzătoare. Anansi conține titluri impresionante, captivante și care merită un loc de cinste în bibliotecile voastre. Romanele din această colecție sunt traduceri din literatura universală, iar în prezent însumează 6 titluri pe care cu siguranță ți le vei dori și tu în bibliotecă.

Colecția Anansi disponibilă pe Cartepedia.ro

Jurnalul unui librar | 👉 vezi cartea

Cititorii care petrec mult timp hoinărind prin anticariate și librării în căutarea unor cărți neprețuite vor adora această carte plină de umor. Autorul, Shaun Bythell, reușește să prezinte lumea reală, fără ascunzișuri, a librarilor. Într-o lume în care pare că din ce în ce mai mulți oameni nu citesc, iar cei care o fac preferă varianta electronică, librăriile și anticariatele fizice fac eforturi enorme să supraviețuiască pe piață. Cartea devine și mai amuzantă odată ce verifici și contul de Facebook al magazinului, The Bookshop din Wigtown pentru a vedea că tot ceea ce este povestit în carte este 100% real.

 

 

 

Dora și Minotaurul. Viața mea cu Picasso | 👉 vezi cartea

Fotografa Henriette Theodora Markovitch, cunoscută sub numele de Dora Maar, a lăsat după moartea sa un carnețel însemnat în franceză și croată, limba tatălui său. Printre însemnările sale se numără și cele legate de viața alături de Picasso, precum și traumele aduse odată cu despărțirea lor. O relație tumultoasă, două personalități puternice și o poveste de viață impresionantă descrisă în detaliu de către autoarea croată Slavenka Drakulić.

 

 

 

Autobiografia | 👉 vezi cartea

În autobiografia întâlnim grandoare a doi mari scriitori, José Saramago și José Luís Peixoto. Ne aflăm în Lisabona anilor ’90 și participăm pasiv la parcursul unui tânăr scriitor aflat într-o criză existențială, similară cu cea pe care a trăit-o și Peixoto la rândul său. Cei doi se intersectează și astfel granița dintre ficțiune și realitate dispare într-un joc de oglinzi unic.

“Viața mea s-a schimbat radical după ce l-am cunoscut pe José Saramago.” – José Luís Peixoto

 

 

Bine ai venit în America! | 👉 vezi cartea

Romanul acesta are ca naratoare o fetiță care renunță la darul de a vorbi. Aceasta se simte atrasă în tăcere, singurătate și întuneric, retrăgându-se astfel din propria sa viață. Fratele său pe de altă parte, stă închis în cameră și refuză să iasă. Tatăl a murit, iar mama este o actriță care pare că își vede liniștită de viața ei, de parcă nimic din ceea ce se întâmplă cu familia ei nu o afectează. Cu toate astea, familia este unită de o stranie și neexprimată dorință de a fi împreună.

 

 

Nu voi mai vedea lumea niciodată | 👉 vezi cartea

Ahmet Altan este un cunoscut romancier și jurnalist de origină turcă, dar care a avut de suferit din pricina regimului Erdogan. Paginile acestei cărți au fost scrise în închisoare, autorul rezumând prin titlul cărții starea indusă de cele care i se întâmplă. Libertatea sa se află în scris, iar romanul de față descrie tirania și cum nici un regim nu ar putea niciodată să îi fure unui scriitor puterea pe care o exercită asupra cuvintelor.

 

 

 

Viața mincinoasă a adulților | 👉 vezi cartea

Elena Ferrante are un stil aparte de a scrie și surprinde de fiecare dată emoții puternice între paginile romanelor sale. După succesul monumental al Tetralogiei Napolitane, autoarea se apucă din nou de scris și apare astfel romanul Viața mincinoasă a adulților. Protagonista acestei cărți este Giovanna, o tânără care se află în derivă din pricina spuselor tatălui ei. Acesta îi spune că și-a pierdut drăgălășenia și că începe să semene cu disprețuitoarea mătușă Vittoria. Începe astfel o căutare a sinelui în două orașe înrudite dar totuși atât de diferite.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!