Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Numele meu este Iulia Negroiu, m-am născut în Ploieşti, în anul 1971. Am absolvit Facultatea de Drept în anul 1995, şi Institutul Național al Magistraturii. La terminarea facultății am devenit procuror, iar din anul 1998 sunt avocat, membru al Baroului Bucureşti.

Vă propun o povestire a cărei acțiune începe în Bucureşti, în vara anului 1906, cu câteva zile înaintea deschiderii Expoziției Naționale, unul dintre cele mai importante evenimente din timpul domniei lui Carol I. Personajele se mişcă pe străzile oraşului aflat la început de secol, se întâlnesc cu oamenii acelor vremuri, trec prin împrejurări care s-au petrecut atunci în Regat.

Interesul pentru istorie este motivul care m-a adus în fața acestui demers. De ce o carte pentru copii? E de la sine înțeles că în anii copilăriei mele, poveştile despre acele vremuri erau puține şi trecute prin filtre ce schimbau realitatea. Dar, la fel de adevărat este că aceşti copii, cei din realitatea de azi, au nevoie de alternative pentru a cunoaşte lucrurile din trecut şi altfel decât prin intermediul unui manual de istorie.

În opinia mea, spre deosebire de literatura pentru adulți ce propune o varietate de infinită de personaje care ne duc în acele timpuri, puține cărți pentru copii îşi aleg să lege generația de azi de cea trecută. Perioada regalității, cu semnificațiile ei multiple, poate începe să devină interesantă pentru copiii de vârstă şcolară şi prin intermediul unor de lucrări cum este “Ana şi cele 1906 de poveşti“.

De unde a apărut Ana Demetriade, fetița celor 1906 poveşti? E usor de răspuns-din casa de pe Strada Salcâmilor numărul 38, din Bucureştii anilor 1906.
De ce a apărut Ana? Este la fel de simplu răspunsul- pentru că istoria se apropie mai uşor de copiii noştri prin poveşti. Cărțile frumos colorate ce le vorbesc copiilor despre cum trăia Ludovic al XIV-lea în Palatul Versailles, povestirile amuzante despre perucile sale parfumate ori despre felul în care regina Victoria împodobea bradul de Crăciun în vremea domnului Dickens, se găsesc în toate marile muzee şi biblioteci ale lumii. Toate fac istoria usor de îndrăgit. Un joc.

De ce nu ar fi la fel de simplu şi pentru noi? Ana Demetriade are în față o vacanță minunată ce va începe în doar câteva zile. Va merge cu trăsura pe Calea Victoriei, va mânca o prăjitură de ciocolată cu nume complicat în cofetaria Riegler, se va întâlni cu printesa Maria-da, chiar cu prințesa- şi va urmări focurile de artificii din parcul Expoziției din Dealul Filaretului. Marele Hotel Bulevard devine locul perfect pentru o aventură care conține trei copii şi un cățeluş. Miss Elliot, profesoara venită cu mulți ani în urmă din Anglia, va avea parte, la rândul său, de o mare surpriză. Un claxon de automobil rătăcit prin marea de trăsuri, pălării şi umbrele înflorite pe bulevardele oraşului. O vară minunată să te afli în Bucureşti!

Am scris pentru fetița mea. Frânturi din ce reprezintă ea sunt răspândite în personajele cărții. Ar fi o mare bucurie pentru mine ca povestea să ajungă în fața altor copii, trebuie să mărturisesc. Promovarea prin intermediul rețelelor de socializare ar trebui să facă mai uşoară şi plăcută apropierea de cititori.

Vă așteptăm să ne descoperiți pe pagina de Facebook și pe cea de Instagram.

Cartea poate fi achiziționată din următoarele magazine online: Editura Aramis, Libris, Cărturești, Emag, Elefant, CLB Librarie , Librarie.net

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022