🔥 CARTEA ANA ȘI CELE 1906 POVEȘTI ARE REDUCERE PE:
Ana și cele 1906 povești de scriitoarea Iulia Negroiu ne propune o călătorie în orașul București, în primii ani ai veacului al XX-lea. Dar ce făceau, oare, copiii acum mai bine de un veac? Cum se descurcau fără telefon, fără calculator, fără telelevizor? Raspunsul îl afăm din paginile carții, pentru că autoarea ne dezvăluie cum trăiau copiii din vremea aceea. Astfel suita de întâmplari din această carte optimistă, strălucitore, frumoasă o are ca protagonistă pe Ana Demetriade, elevă în ciclul primar, la Școala de Fete, a cărei directoare era doamna Adela Șerbănescu.
Autoarea reface pentru noi, cititorii, atmosfera Bucureştiului din vara anului 1906. Și astfel putem să ne conectăm la istoria României din aceea perioadă: personajele se mişcă pe străzile oraşului aflat la început de secol, se întâlnesc cu oamenii acelor vremuri, trec prin împrejurări care s-au petrecut atunci în Regat.
Bucuriile Anei Demetriade
Ana este o răsfățată. Mama, tata, bunica o iubesc nespus. Dada Tincuța, ajutată de Florica, prepară tot felul de bunătați. Este o atmosferă de pace, de tihnă, de prosperitate nu doar în familia Demetriade ci în tot orașul. Printre bucuriile Anei se numără și plimbările cu mama ei, pe Calea Victoriei, la librăria Socec, la terasa Oteteleșanu, la cofetăria Riegler; Sau vizionarea unor spectacole de teatru la grădina de vară. Dar, mai cu seamă, activitatea ei de bază, școala, este o bucurie pentru Ana. Ea este curioasă si interesată să învețe cât mai mult de la doamnele profesoare.
Expozitia Mondială din Bucureștiul anului 1906
Inaugurarea Expoziției s-a făcut de către Regele Carol I, alături de care s-au aflat Regina Elisabeta, Prințul Ferdinand și Printesa Maria. Alaiul a plecat în trăsuri descoperite din dreptul Palatului Domnesc spre Dealul Filaretului. Iar, vestea cea mare este că Alaiul Domnesc va trece chiar prin dreptul Școlii de Fete. Va zăbovi câteva clipe pentru a saluta elevele și a-și arăta prețuirea pentru munca desfașurată în școală. Una dintre fete va înmâna un buchet de flori, legat în tricolor, Doamnei Elisabeta. O altă copilă va oferi flori Prințesei Maria. Ana Demetriade este desemnată de doamnele profesoare să ofere buchetul de flori Prințesei Maria.
Volumul Ana și cele 1906 povești de Iulia Negroiu a văzut lumina tiparului la Editura Aramis. Autoarea este de profesie avocat. Cititorul poate afla mai multe informații din interviul pe care aceasta l-a dat colegilor de la Booknation sau de pe pagina de Facebook dedicată acestei cărți.
Ți-a plăcut recenzia cărții ANA ȘI CELE 1906 POVEȘTI?
👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Iulia Negroiu
🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANA ȘI CELE 1906 POVEȘTI CU REDUCERE DE PE:
