Recenzie “Ana și cele 1906 povești” de Iulia Negroiu

de | feb. 7, 2022 | Cărți pentru Copii, Educație, Istorie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANA ȘI CELE 1906 POVEȘTI ARE REDUCERE PE:

Ana și cele 1906 povești de scriitoarea Iulia Negroiu ne propune o călătorie în orașul București,  în primii ani ai veacului al XX-lea. Dar ce făceau, oare, copiii acum mai bine de un veac? Cum se descurcau fără telefon, fără calculator, fără telelevizor? Raspunsul îl afăm din paginile carții, pentru că autoarea ne dezvăluie cum trăiau copiii din vremea aceea. Astfel  suita de întâmplari din această carte optimistă, strălucitore, frumoasă o are ca protagonistă pe Ana Demetriade, elevă în ciclul primar, la Școala de Fete, a cărei directoare era doamna Adela Șerbănescu.

Autoarea reface pentru noi, cititorii, atmosfera Bucureştiului din vara anului 1906. Și astfel putem să ne conectăm la istoria României din aceea perioadă: personajele se mişcă pe străzile oraşului aflat la început de secol, se întâlnesc cu oamenii acelor vremuri, trec prin împrejurări care s-au petrecut atunci în Regat.

Bucuriile Anei Demetriade

Ana este o răsfățată. Mama, tata, bunica o iubesc nespus. Dada Tincuța, ajutată de Florica, prepară tot felul de bunătați. Este o atmosferă de pace, de tihnă, de prosperitate  nu doar în familia Demetriade ci în tot orașul. Printre bucuriile Anei se numără și plimbările cu mama ei, pe Calea Victoriei, la librăria Socec, la terasa Oteteleșanu, la cofetăria Riegler; Sau vizionarea unor spectacole de teatru la grădina de vară. Dar, mai cu seamă, activitatea ei de bază, școala, este o bucurie pentru Ana. Ea este curioasă si interesată să învețe cât mai mult de la doamnele profesoare.

Expozitia Mondială din Bucureștiul anului 1906

Inaugurarea Expoziției s-a făcut de către Regele Carol I, alături de care s-au aflat Regina Elisabeta, Prințul Ferdinand și Printesa Maria. Alaiul a plecat în trăsuri descoperite din dreptul Palatului Domnesc spre Dealul Filaretului. Iar, vestea cea mare este că Alaiul Domnesc va trece chiar prin dreptul Școlii de Fete. Va zăbovi câteva clipe pentru a saluta elevele și a-și arăta prețuirea pentru munca desfașurată în școală. Una dintre fete va înmâna un buchet de flori, legat în tricolor, Doamnei Elisabeta. O altă copilă va oferi flori Prințesei Maria. Ana Demetriade este desemnată de doamnele profesoare să ofere buchetul de flori Prințesei Maria.

Volumul Ana și cele 1906 povești de Iulia Negroiu a văzut lumina tiparului la Editura Aramis. Autoarea este de profesie avocat. Cititorul poate afla mai multe informații din interviul pe care aceasta l-a dat colegilor de la Booknation sau de pe pagina de Facebook dedicată acestei cărți.

Ți-a plăcut recenzia cărții ANA ȘI CELE 1906 POVEȘTI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Iulia Negroiu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANA ȘI CELE 1906 POVEȘTI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ana și Cele 1906 Povești
Autor: Iulia Negroiu
An apariție : 2021
Editura: ARAMIS
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 134

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 978 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 14 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments