Despre Corina Ozon s-au spus și scris multe păreri în ultimul timp. Sunt sigur că se va mai scrie mult timp de aici înainte. Puritanii au pus mâna pe pietre, libertinii au chicotit. Însă, dincolo de toate controversele, întemeiate sau nu, timișoreanca adoptată de metropola bucureșteană, a venit cu un suflu nou în literatura românească.

Practic ea a scos gunoiul de sub preșul de la intrare, nu pentru o ostentativă paradă a stricăciunilor felului de a fi, ci pentru conștientizarea realității imediate. Unii spun că se încearcă o reabilitare a categoriei amanților, nicidecum din punct etic, ci mai degrabă scoaterea lor de sub oprobriul așa zișilor puritani care sunt precum vulpea care nu ajunge la struguri.

Alții văd în carțile Corinei Ozon un soi de pamflet usturător, o palmă peste grumazul unei societății care încă nu și-a găsit numărul dioptriilor pentru a vedea ceea ce este de văzut.

download (4)

Stilul spumos și înțepător, pe care îl regăsim atât în ”Zilele amanților” cât și în ”Nopțile amanților”, ne poate induce în eroare, asta dacă nu știm să citim printre rânduri, fără nici o referire la vreo codificare sau la vreo simbolistică subliminală.

Carțile sale ne dezvelesc dintrodată realitatea cotidiană, de care uneori îndrăznim să credem că ne putem scutura de îndată ce pășim în protectoratul cochiliei noastre.

Mulți au afirmat că literatura Corinei Ozon este pornografie, asta datorită sincerității anumitor expresii și a încercării de a reda cât mai fidel felul de a fi al omului de rând în condițiile unei societăți lipsite de orizont într-o lume de fier forjat și beton aflată într-o continuă expansiune.

Păstrând totuși proporțiile, îmi amintesc de ”Amantul doamnei Chatterely” și ”Curcubeul” al lui D.H. Lawrence, dar mai ales de Lolita a lui Vladimir Nabukov, dar și de stilul occidental al noii generații literare, respectiv Aiobheaan Sweeney și Claire Castillon.

Scrisul Corinei Ozon ne prezintă o nouă redefinire a voluptății erotice

Scrisul Corinei Ozon ne prezintă o nouă redefinire a voluptății erotice, una amalgamată cu rudimentarismul omului simplu și neșlefuitele lui trăiri, prinsă în malaxorul dorințelor nemărturisite în care, probabil, mulți cititori s-au regăsit, poate chiar stârnindu-le un anumit segment al imaginației.

download (3)

Deja s-a format un anumit nucleu în jurul scriitoarei, dar mai ales al omului Corina Ozon, acest spiriduș plin de o debordantă vitalitate, care ne picură în suflet câte puțin din spiritul bănățean, din fericirea de a fi mama unei ființe extraordinare și din dorința de a trece cu capul sus peste absolut orice obstacol.

Grupul, care deja numără 500 de membrii, se numește ”True Blue-Amanții 24/7” și adună o mulțime de oameni grozavi, cu suflete nobile, care provin din diferite medii sociale, discutând fără perdea și inutile eschivări.

Coeziunea acestui grup ne transmite că el trăiește alături de Corina Ozon, devenită mentorul unor oameni care aveau nevoie să se scuture de praful unor prejudecăți neîntemeiate.

Iulicika`s Blog ne oferă stropi de mângâiere din felul de a fi, de a gândi și de a simți al omului, jurnalistei și scriitoarei Corina Ozon, toate metamorfozate în carapacea aparent fragilă a unei ființe care a știut să treacă peste umbra zidurilor care i s-au ivit în cale.

Bănățeanca ne permite să survolăm nestingheriți prin labirintul luminos al anumitor întâmplări din existența ei, glazurându-ne itinerarul cu zâmbete și priviri ancestrale pe care ni le dăruiește cu generozitate.

Numărul de exemplare vândute ale celor două cărți ne arată că lumea a început să se scuture de promoroaca unor introvertiri nejustificate, debarasându-se de anumite stigmatizări create artificial de o societate care uneori tinde să alunece spre nostalgia secolelor trecute.

Sunt absolut sigur că vom mai auzi discutându-se la superlativ despre scriitoarea, omul și mama Corina Ozon.