Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro
o fotografie de Gicu Casian♥

o fotografie de Gicu Casian♥

Am cunoscut-o pe Andreea Russo acum ceva vreme, când am dat de Amintiri din viitor, trilogia ei de debut. O fi fost destinul, n-o fi fost, cert e că Andreea este o tânără scriitoare tare talentată din Republica Moldova, care își pune sufletul pe hârtie prin fiecare cuvânt.

Vă invit și pe voi să o cunoașteți pe Andreea Russo, femeia și scriitoarea 😀

Bună, Andreea! Mulțumesc tare mult că-mi acorzi acest interviu. Spune-mi, te rog, de ce scrii? Ce te face să te trezești dimineața cu gândul la scris?

Bună, plăcerea e din partea mea!
De ce scriu? Bună întrebare. Niciodată nu m-am gândit de ce scriu, pur și simplu într-o zi am început să scriu și deja nu mă mai pot opri. Primesc plăcere atunci când scriu, mă simt fericită, și cine renunță așa ușor la fericire?

Ai visat dintotdeauna că vei deveni scriitoare? (și încă una apreciată și iubită de sute de adolescenți?)

Nu, n-am visat dintotdeauna, abia pe la optsprezece ani am îndrăznit să visez să devin scriitoare. Pentru mine a avea o carte scrisă era ceva ireal, ceva fantastic, dar uite că au trecut trei ani și am trei cărțulii. Iată asta da, fantastică. 😀

Plasează-te undeva în viitor, peste 10 ani. Cum te vezi?

Cinstit? Mă văd un om realizat pe plan personal și profesional. Muncesc zilnic pentru scopurile mele, iar eu sunt omul care crede că dacă muncești din greu, atunci obții.

Ce planuri literare ai pe viitor?

Foarte multe planuri. Deja știu care vor fi următoarele două cărți după Amintiri din viitor Vol.3. Ba mai mult, deja lucrez la acestea. Pe lângă lansarea noilor cărți îmi doresc mult să traduc cărțile în alte limbi.

Până acum ai scris Amintiri din viitor (vol. 1 și 2), și Fata cu vise alb negru (recenzie în curând), care sunt texte epice. Te-ai gândit să scrii și poezie?

De fapt eu am început cu poezia, haha. La început scriam doar poezii, nici nu credeam că pot scrie ceva mai mult.

 Cum îți construiești peramintiri-din-viitorsonajele? Au ființele tale de hârtie vreo legătură cu tine, te inspiri din oamenii pe care-i ai în jur?

Da, o bună parte din personaje sunt niște bucăți, dacă pot așa spune, din mine, căci altfel nu pot scrie. Mă inspir și din oamenii imaginari pe care mi-aș dori să îi am alături în viața de zi cu zi.

 Ce planuri/vise/dorințe mai ai, în afară de scris?

Îmi doresc o familie mare și să călătoresc, foarte mult îmi doresc să trăiesc un an în Coreea de Sud.

 Care sunt autorii tăi preferați? Dar un citat preferat?

Mircea Eliade, Haruki Murakami, Eric-Emmanuel Schmitt, W.N.P. Barbellion, Agatha Christie sunt printre preferații mei. E mai mult e o întrebare decât un citat: Și dacă la un moment dat o să te trezești și din viață? – Eric-Emmanuel Schmitt

 Ți-ai vedea vreodată cărțile transformate în piesă de teatru sau scurtmetraj?

La sigur, chiar eu voi fi regizorul.

Un mesaj pentru cititorii tăi de pretutindeni? 

Absolut totul e posibil, crede în magie, magia ești Tu!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!