Recenzie “Graffiti Moon” de Cath Crowley

Titlu: Graffiti Moon
Autor: Cath Crowley
An apariție : 2016
Editura: Storia Books
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 2.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Graffiti Moon” de Cath Crowley
Acordă o notă

Cărtile YA au fost întotdeauna pentru mine o “portită” de salvare din cotidian, din lumea plină de griji și stres. Atunci când îmi propun o lectură linistită, care să-mi readucă zâmbetul pe bune, știu deja editura potrivită pentru acest lucru și evident, alegerea a fost mai mult decât inspirată. “Graffiti Moon” de Cath Crowley a fost o experientă nouă pentru mine și recunosc, în mai puțin de o zi, acest roman a fost terminat, lăsand loc unei perioade “de după”, unde am reflectat asupra mesajului său.

Lucy este personajul principal feminin, un artist în modelare, care la 17 ani nu crede pe deplin în potențialul său. Poate din cauza vârstei fragile este de înțeles, insă Lucy are un talent aparte și evenimentele imediat următoare îi vor schimbă părerea despre propria viată și abilitătile pe care le posedă. Oficial liceul s-a terminat și toată lumea sărbătoreste, inclusiv eroina noastră. Acțiunea romanului are loc pe o perioadă de 24 de ore, timp în care Lucy, pornește într-o aventură relatată într-un mod deosebit. Pasiunea ei pentru artă o face să admire lucrările unui artist ce poartă pseudonimul “Shadow” și ea este convinsă că destinul îi dorește impreună. Această idee o face să pornească în căutarea lui, dar nu singură, ci cu un vechi prieten cu care are un istoric mai aparte, Ed.

Lucy și Ed sunt foarte asemănători, insă durează ceva pană ce amândoi realizează acest lucru. Lucy este confuză, nesigură pe ea, extrem de vulcanică și are un lucru care m-a supărat de multe ori: incearcă să găsească explicații complexe unor lucruri atât de simple, care apar în fată sa clar, negru sau alb. Este insă foarte visătoare și am încercat să iau exemplul ei și să cred în idealul meu, chiar dacă poate o parte din mine incă este incertă. Ed este un băiat cu un trecut urât, presărat de griji, atât pentru fratele lui cât și pentru mama sa. Nu se pune pe primul loc niciodată, grijile altora fiind prioritare. Are un secret pe care incearcă să îl tină ascuns, insă o ajută pe Lucy să pornească în căutarea “sufletului pereche”, macinat fiind de alte probleme.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cath Crowley.

Deși la început, din cauza celor întâmplate în trecut, cei doi se cam evită, încet încet se redescoperă și realizează că nu sunt chiar așa de antipatici cum aveau impresia unul despre altul. Ea i se destăinuie, îi spune temerile sale, el i se destăinuie, îi spune secretul său și așa cum am spus mai sus, găsesc multe lucruri în comun. Mi-au plăcut foarte mult și personajele secundare, foarte diferite și complexe, care aduc un plus de culoare în acest tablou desenat cu grijă pentru cititori. Stilul autoarei a fost remarcabil, liric și am citit cu plăcere poeziile prezentate, ce s-au îmbinat foarte bine cu tablourile și conceptul artistic prezentat.

“Graffiti Moon” este o carte deosebită, care tratează un subiect atât de artistic și indeamnă la visare cititorul, indiferent de vârstă. Recomand cu căldură această poveste, ce te va face să iubești artă și să asociezi trăirile și emoțiile cu mesajul transmis de o bucată de sticlă sau de un tablou. Vă rog să citiți atenți scena plimbării cu bicicletă în parc, mi-a plăcut la nebunie 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.