E.I. Pentru persoanele care nu au avut încă ocazia să citească # good vibes with … Mai mult ca Perfectul, ne poți spune câteva lucruri despre această carte? 

 

A.D. #good vibes with Mai mult ca Perfectul e continuarea aventurilor din volumul întâi Mai mult ca Perfectul, dar cărțile pot fi citite și separat. Intenția a fost să descriu viața școlară din perspectiva unui elev de gimnaziu, să scriu o carte care să reflecte frământările copiilor, de care, de cele mai multe ori, adulții habar nu au. 

 

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

 

A.D. Scrisul a apărut în viața mea încă din copilărie. Dar ne-am împrietenit cu adevărat în adolescență, când am intrat într-o lume a întrebărilor ce așteptau imperios răspunsuri și nimeni din jur nu avea timp pentru a mi le da. Nu mi-a rămas decât să descopăr lumea prin scris, descoperindu-mă astfel și pe mine. Iată de ce, prin cărțile din această serie, am căutat o cale de a-i ajuta pe adolescenți să risipească ceața din jurul lor și să pășească în lumină.  

 

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

 

A.D. Extrem de importantă, având în vedere că mă inspir foarte mult din viața de zi cu zi. Orice întâmplare prin care trec poate servi drept sursă de inspirație pentru un viitor fragment. Orice persoană pe care o întâlnesc poate deveni ulterior un personaj. Cei cu care intru în contact ar trebui să fie foarte atenți, probabilitatea ca problemele pe care mi le împărtășesc să ajungă în următoarea carte, fiind destul de mare. 

 

E.I. Crezi că titlul este important pentru impactul cărții?

 

A.D. Se spune că pentru a ne forma o primă impresie despre ceva sau cineva sunt suficiente câteva secunde. Titlul poate convinge un cititor să deschidă cartea de pe raft, la fel cum îl poate determina să o ignore, în cazul în care nu e inspirat ales, deci importanța lui nu e de neglijat.

 

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și al altor scriitori?

 

A.D. Scriu imaginându-mi cititorul în față. Îl tratez de la egal la egal, indiferent că e copil sau adult. Îi spun ce am de spus cu maximă sinceritate și el simte asta și apreciază. Ambele volume ale seriei Mai mult ca Perfectul le-am scris râzând și cititorul a râs alături de mine, înțelegând că, dacă nu am puterea de a schimba unele lucruri, singura armă care îmi rămâne e celebrul haz de necaz pe care-l scot la înaintare ca pe un refuz de a accepta situațiile absurde, cu care toți ne confruntăm. 

 

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

 

A.D. Odată ce am început un proiect, mă documentez, încercând să mă familiarizez cu subiectul, iar mai apoi scriu cât de des pot, până la finalizarea lui. După care, iau o binemeritată vacanță, în care nu doar că nu mai scriu, dar încerc și să mă detașez de personajele pe care le-am creat.   

 

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

 

A.D. Lectura, dansul, călătoriile, dar timpul nu-mi permite să-mi întrețin aceste pasiuni. În schimb, așa cum se observă și din scrierile mele, îmi găsesc timp pentru studierea comportamentului oamenilor. 

 

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

 

A.D. Mă pot urmări pe pagina de Facebook Mai mult ca Perfectul unde încerc să-i țin la curent cu noutățile, postând periodic fragmente din cele două volume, recenzii primite de la cititori, fotografii din cadrul unor evenimente, invitații la concursuri etc.

Cărțile pot fi achiziționate atât online: edituraparalela45.ro, libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro etc., cât și din marile librării din țară: Humanitas, Cărturești, Alexandria etc. 

 

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

 

A.D. Dragi cititori, vă mulțumesc pentru atenție și, dacă v-am trezit curiozitatea privind seria Mai mult ca Perfectul, vă aștept pe pagina de Facebook a cărții, unde îmi puteți lăsa oricând un mesaj, iar eu vă voi răspunde cu mare drag. Până atunci, îndemnul meu este să citiți cât mai mult și nu uitați să zâmbiți! 

 

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!