Recenzie „Mai mult ca Perfectul” de Aivi Dal

de | ian. 3, 2019 | Recenzii cărți

Cartea „Mai mult ca Perfectul” de Aivi Dal m-a surprins de la primele pagini.

Atunci când am citit titlul nu îmi imaginam ce o să descopăr, cartea era înconjurată de mister și curiozitate. După ce am deschis coperțile am descoperit o poveste care nu m-a lăsat nici să respir, am devorat-o cuvânt cu cuvânt, îmi era frică să clipesc pentru a nu pierde acțiunea.

Încet, încet l-am cunoscut pe Mai mult ca Perfectul, un băiat din școala gimnazială care se credea perfect, mai bine zis se credea perfectul perfecților și nu ezita să le arate asta colegilor lui.

„Sunt perfect. Nu e vina mea. Așa m-am născut. La început n-am spus nimănui. Dar odată cu gimnaziul am simțit nevoia să mă confesez celorlalți.”

În fiecare capitol am trăit o nouă aventură și noi emoţii. Și cel mai important am adunat noi amintiri. M-am plimbat printre sălile de clasă, bucurându-mă de micile năzbâtii și incredibilele întâmplări alături de gașca de prieteni.

Capitolul meu preferat a fost „Eu cred în Moș Crăciun” unde Mai mult ca Perfectul încearcă să îl descopere pe Moș Crăciun, dar totul ia o întorsătură neașteptată.

„— La anul o să-l văd. Îl pândesc până îl prind.
— Ești fraier, a spus Paul. Nimeni din școală nu mai crede. Tu când o să te lămurești?”

„Am deschis și am aprins lumina pe hol. Nu era nimeni. Lângă ușă erau o plasă cu dulciuri și un teanc de cadouri, din care ieșeau rămurele de brad. Apoi deodată s-a auzit un zgomot ciudat. Venea dinspre acoperiș…”

La final am rămas cu un gust dulce de nostalgie că aventurile s-au terminat și Mai mult ca Perfectul a ajuns să cunoască noi sentimente.

Recomand această carte celor care abia încep să descopere viaţa de adolescent, dar şi celor care vor să retrăiască bucuria acestei experienţe alături de Mai mult ca Perfectul.

Spor la citit!

Titlu: Mai Mult Ca Perfectul
Autor: Aivi Dal
An apariție : 2018
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1342

Alte recenzii de la Aivi Dal:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments