Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Alexa Drăgan: Sunt o fire încăpățânată, ceea ce mă ajută întotdeauna să nu renunț, să nu mă las până nu obțin ceea ce îmi doresc. Ador să citesc și să scriu, două îndeletniciri fără de care nu aș putea trăi. Lucrez pentru o firmă de securitate, ca dispecer. Acest job îmi oferă un program stabil și lejer, astfel încât să nu fiu nevoită să renunț la scris. Pot spune că viața mea nu este una interesantă, sunt o persoană normală, de aceea nici nu am multe lucruri de spus despre mine.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

A.D. Am scris prima mea carte la vârsta de șaisprezece ani, cu mult înainte de a descoperi aplicația Wattpad. Eram obsedată de serialul „ Murder, she wrote”. Mereu îmi doream să pot să fiu capabilă de a scrie. Într-o seară, după ce am vizionat unul din episoade, am zis de ce să nu încerc? Pe vremea aceea nu aveam calculator, așa că am scris pe un caiet gros, după care o prietenă de familie mi l-a transcris în Word și i-a dat manuscrisul soțului ei ce lucra la o tipografie și mi l-au publicat în două exemplare. A fost cel mai minunat moment din viața mea, un sentiment de mândrie cum nu am simțit niciodată. Atunci a luat naștere primul meu roman, unul polițist, intitulat „Psihologia Crimei”. Deși nu l-am publicat, stă lângă „sora” sa pe raft.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?

A.D. Cred că întotdeauna voi avea probleme în a descrie în cuvinte exact ce am simțit când am publicat „Contract Marital”. A fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Chiar și după ce a trecut o lună de la lansare, nu îmi venea să cred că era aievea. De fiecare dată când eram etichetată pe Facebook de către cititoarele mele, în care îmi arătau că achiziționaseră cărticica mea, plângeam de fericire. Este un sentiment înălțător, îmbătător de succes. Chit că la început eram îngrozită că nu se va vinde, eram fericită că eu, Alexa, am reușit să creez ceva așa frumos, că am reușit să îmi împlinesc visul. Asta este tot ce contează, că am avut curajul să lupt pentru visul meu.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Contract marital”?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.D. Este o poveste de dragoste dintre doi oameni răniți de soartă, ce au uitat să iubească. Despre doi oameni ce se vor vindeca unul pe celălalt. Este despre lupta ce oricine o poartă pentru a-și salva relația. Este vorba despre dragostea pentru familie și prieteni. Dragostea în orice formă! Această poveste va arăta cititorului că pentru dragoste și familie, merită să lupți și să înduri orice. Ne arată că uneori este sănătos să renunți la orgoliu pentru a ierta. Denotă faptul că dacă ești destul de puternic și ai persoane dragi în viață, că poți trece peste orice obstacol.

E.I. Ai folosit ca personaj în cartea ta pe cineva din viața reală?

A.D. Da! În orice poveste scrisă de mine, întotdeauna cel puțin un personaj va fi inspirat de vreo persoană din viața mea. Acest lucru mă ajută să mă „leg” mai bine de personaje, de viața lor. De exemplu, în „Contract Marital”, personajul Izabelei (Iza) o reprezintă pe sora mea mai mică. Miruna o reprezintă pe nepoțica mea, ce îi poartă numele iar descrierea este fidelă acesteia. Oricine o cunoaște pe nepoata mea și ar citi cartea, ar recunoaște-o din descrierea folosită. Alma este prietena mea cea mai bună, până în cel mai mic detaliu. Anastasia reprezintă o parte din mine: defectele, atribute dar de asemenea reprezintă și opusul meu, ceea ce nu aș putea fi vreodată. Cu ajutorul acestor personaje atât de importante pentru mine, am trăit cea mai frumoasă viață pe care mi-aș fi dorit-o!

E.I. Ai nevoie de un loc special unde să scrii?

A.D. Locul cel mai special unde pot scrie, fără să știu că nu voi fi distrasă, este camera mea. Stau întinsă în pat, cu laptopul așezat pe măsuța special pentru el și scriu! Alt loc unde mai pot scrie este la muncă. Câteodată, la turele de noapte, când este liniște, scriu pe un carnețel făcut special pentru operele mele. Când ajung acasă, le transcriu pe laptop. Acestea sunt singurele locuri unde pot scrie. Inspirația poate apărea oriunde aș fi, pe neașteptate și pot face o schiță a ceea ce mi-a apărut în minte, dar de scris, mai ales un capitol întreg, o pot face numai în aceste două locuri!

E.I. Cum crezi că stilul tău de a scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

A.D. Tind să cred că pe parcursul acestor ani, am avansat în arta scrisului. Pot scrie mai mult, mai amplu, pot descrie o situație sau un loc mult mai ușor decât la început. Scenele de dragoste nu mă mai îngrozesc: înainte mă chinuiam să scriu o asemenea scenă, acum o fac în mod natural, fără a-mi mai face griji. Acum pot mult mai ușor să transmit cititoarelor sentimentele personajelor mele, să le „transport” în lumea creată de mine. Știu că mai am mult de învățat, dar cu timpul și scriind fără oprire, voi ajunge să fiu scriitoarea ce atât de mult îmi doresc.

E.I. Care a fost momentul în care ai decis să publici prima carte?

A.D. După ce am terminat de scris primul volum din „Contract Marital”. Reacția ce am reușit să o obțin de la cititoarele mele, mesajele lor de încurajare, m-au ajutat să iau decizia de a publica cartea. Datorită suportului lor, am reușit să îmi împlinesc visul și pentru asta, mereu le voi fi recunoscătoare.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.D. Pot fi urmărită pe Facebook, pe pagina mea personală sau cea creată activității de scriitoareDe asemenea, îmi pot da follow pe contul meu de pe Wattpad, unde pot să îmi urmărească poveștile publicate acolo.

Poate fi comandată de pe site-ul Editurii Letras, Diverta, Libris, Librărie.net, Librex. De asemenea, poate fi cumpărată fizic și de la librăria Mihai Eminescu.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

A.D. Le mulțumesc din suflet pentru faptul că dau o șansă poveștii mele, pentru susținerea lor, pentru toate acele mesaje ce atât de mult mă fac fericită. Fără voi, cei curajoși în a-mi citi cărțile, nu mi-aș fi putut împlini visul. Vă mulțumesc și vă pup dulce.

Mulțumesc din suflet și vouă, echipei GoodRead.ro, pentru șansa ce mi-ați oferit-o, pentru a vă răspunde la aceste întrebări. Vă mulțumesc din suflet pentru interesul vostru și vă îmbrățișez cu mult mult drag :*