Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

R. Am avut o copilărie frumoasă în care am fost întotdeauna încurajat să visez și să îmi urmez visele. Scrisul este un “hobby” pe care l-am avut de mic. M-am bucurat întotdeauna  de o imaginație bogată!

Sunt optimist și in general prietenos. Petrec mult cu familia și prieteni. Încerc să înțeleg lumea prin ochii și sentimentele mele și nu prin ce văd și cred majoritatea. Am învățat că nu tot ce este normal este și corect. Iar uneori această diferență contează mult dacă nu vrei sa-i rănești din greșeală pe cei care îți sunt apropiați. Sunt mai multe activități care îmi plac mult cum ar fi călăritul, înotul, snowbording și altele. Dar cea mai mare a mea pasiune va fi întotdeauna cititul !

Î. De când ai început să scrii?

R. Prima dată am început să scriu cam pe la 13 ani. Am primit de la tatăl meu o agendă mare. Era de culoare maro și era desenat un arbore mare de culoare aurie pe ea. Scriam acolo povești scurte pe care nu le terminam niciodată 😅 . Uneori mai scriam și poezii. Agenda aia îmi fusese cea mai mare comoară în copilărie. Nimeni nu avea voie să vadă ce puneam în ea. Îndrăgeam foarte mult toate povestirile mele. Până și pe cele care nu îmi plăcea la sfârsit cum au ieșit. Din păcate am pierdut-o cu foarte mulți ani in urma când m-am mutat de acasă.

Î. Ce înseamnă în prezent scrisul pentru tine?

R. În anumite momente cănd sunt scufundat complet în scris pot spune că înseamnă totul. Dar doar în acele momente. Este un refugiu, un “sanctuary” unde tot ce îmi pot imagina, există.  Îmi dă posibilitatea de a crea un Univers întreg. De a da viața la o mare diversitate de caractere . O șansă de a imagina civilizații misterioase, religii noi, obiceiuri străine, tehnologii miraculoase și extrem de multe altele… Creionul din mână împreună cu imaginația nu își au limită!

Î. ”Star Defenders” este prima ta carte?

R. Am mai scris și altele. Dar Star Defenders este prima pe care am decis să o public.

Î. Ce te-a inspirat să scrii ”Star Defenders”?

R. Un vis! Din copilărie am observat că eu visez în fiecare noapte și dimineața când mă trezesc țin minte ce am visat. În multe din visele mele eu sunt conștient că visez în altele nu. În anumite vise uneori simt că am trăit o viață întreagă atunci când mă trezesc dimineața. Un astfel de vis m-a inspirat să scriu cartea. Aveam atunci 14 ani, aproape 15.

Nu o să uit niciodată sentimentul puternic de entuziasm pe care îl simțisem când m-am trezit din acel vis. Am pus repede mâna pe agenda mea care era pe noptiera de lângă pat și am început să scriu. Am scris toată dimineața, tot prânzul și toată seara. Mi-a fost greu să mă opresc. Am continuat așa pentru patru sau cinci zile și am scris aproape 60 de pagini.

După doi ani când am primit un calculator de ziua mea am început să mut unele din povestirile mele din agenda pe el. Iar atunci am dat din nou de Star Defenders care pe vremea acea se numea altfel. Am început să o rescriu și am ajuns la o variantă care pe atunci mi s-a părut acceptabila și am lăsat-o așa pentru multă vreme chiar dacă in fiecare an am mai adăugat puțin pe aici și pe acolo. Anul asta i-am dat forma finala și îmi place enorm de mult cum a ieșit. Am scris chiar și al doilea volum. Deci că să răspund încă o dată cu claritate la întrebarea  voastră. Toată inspirația pentru carte a pornit de la un vis !

Î. Urmează o nouă carte sau un alt volum?

R. Da! Cum am menționat și mai devreme, al doilea volum este deja scris, iar eu am început deja să lucrez și la al treilea. Vor fi în total cinci sau șase volume! Am multe idei și abia aștept să le pun pe hârtie și să le dau viață!

Î. Cine ar trebui să citească ”Star Defenders”?

R. Hmm.. Cred că orice persoană căruia îi place aventura, romantism, științifico fantasticul și misterele pe care încă ni le ascunde Universul. Orice cititor căruia ii place cum o poveste creste și se extinde in toate direcțiile imaginabile posibile! Îmi place să cred că este scrisa pentru oricine care încă simte acea scânteie de aventura pe care am avut-o
toți în copilărie.

Î. Cum a fost momentul în care ți-ai ținut în mână cartea publicată?

R. Așa cum m-am așteptat să fie ! Am simțit o satisfacție enorma. M-am uitat la cartea pe care o țineam in mâini și știam că, conține în  ea un Univers complet imaginat de mine. Un univers plin de mistere, infinite caractere care încă  își așteaptau randul să  fie scrise și multe altele care în  prima carte încă sunt ascunse!

Î. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R. Mă pot urmări pe pagina Facebook Star Defenders și pe site StarDefenders.ro unde postez des povești scurte care nu se găsesc în cărțile despre universul Star Defenders și caracterele din el. Cărțile pot fi cumpărate de la magazinele online carturesti.ro, rolcris.ro sau direct de pe pagina de Facebook Star Defenders!

Î. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

R. Aceleași pe care îl am pentru toți. Imaginația noastră nu trebuie să aibă limite. Ce scriem și citim poate crea sentimente puternice în noi. O carte, o poveste frumoasă și bine scrisa are puterea de a influența viața reala a unei persoane. A îl sau o face să vadă lumea cu ochi mai blânzi sau cu mai mult optimism. Poate să nască in noi curaj , simțul de aventura sau romantism. Limita este doar cea impusa de noi atunci când vine vorba de literatura! Vă mulțumesc frumos și sper să va placă prima mea carte!