Recenzie ”Star Defenders – Protectorii Pământului” de Amar Tamir

by | Nov 25, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STAR DEFENDERS - PROTECTORII PĂMÂNTULUI PE carturesti.ro

Dragiiiilor, ce mai faceți? Ce dor îmi este de un eveniment cu mulți oameni, cu energia sufletelor adunate într-un loc pentru a vibra în același ritm.

Sper că sunteți bine, că vă hrăniți inima zilnic cu emoții armonioase.

Astăzi vin spre voi cu o recenzie proaspătă pentru cartea Star Defenders – Protectorii Pământului scrisă de Amar Tamir. 

O impresie într-o propoziție: chiar aveam nevoie de ea pentru a evada câteva zile din nebuloasa de pe străzi.

Lumi noi, acțiune constantă, mister, informații interesante, personaje notabile, limbaj caracteristic – toate puse într-un volum de 457 pagini. Suficient cât să faceți o călătorie palpitantă prin locuri nebănuite.

Deși cartea are nenumărate pagini care includ multă acțiune, multe personaje, detalii și informații am apreciat în mod deosebit structura aerisită pe care au fost construite toate filele.

Dialogul predomină, personajele se lasă cunoscute prin modul lor de a acționa și prin limbaj. Veți sesiza singuri cine este erou și cine învins, cine are curaj și cine a fost construit pe lașitate.

Descrierile complexe sunt perfecte pentru a te ajuta să-ți imaginezi detaliat personajele și cadrele acțiunii, chiar dacă sunt îmbrăcate în ficțiune.

“Nopțile, când cristalele strălucesc mai puțin ușor, totul pare ca dintr-un basm. Un alt fenomen superb despre Nucleas este că are patru sateliți naturali. Toți patru de aproximativ aceeași mărime. Fiecare dintre ei strălucește într-o altă culoare. Auriu, rozaliu, albastru și alb. Cerul văzut noaptea de pe Nucleas este de nedescris.” (pag. 56)

Cartea este memorabilă prin termenii specifici pe care îi are presărați de-a lungul paginilor, iar la final sunt explicați ca într-un mini-dicționar. De asemenea, numelor personajelor sunt autentice, 90% din ele le-am întâlnit pentru prima dată într-un volum: Zodisorionean, Tamir, Zod, Casio, Slomi, Garoi, Deron.

I-am îndrăgit în mod special pe Tamir, colonelul, și pe secretara lui Laura. 

 Apar ierarhii, planete noi, Alianțe sau limbaje imaginare specifice personajelor.

Veți afla despre alte rase din Univers, una mai interesantă sau ciudată ca cealaltă: rasa zorții, rasa everloni, rasa lordeni și altele pe care vi le las să le descoperiți singuri.

Pentru mine cea mai mare frică legată de viitor este că vor dispărea sentimentele, dar aici am fost fericită să descopăr că ele au locul lor în Univers.

Deși este o carte științifico-fantastică am fost plăcut surprinsă să descopăr, în unele pagini, și emoții. Mi s-a părut palpitantă această împletire între tehnologie, rase necunoscute, invincibili și sentimente. 

“Ea îl luase în brațe. Câteva lacrimi îi curgeau din ochi, dar vocea îi era liniștită. Îl pupase și îl sărutase. El răspunsese la fel de dornic, dar era și trist. Știa că asta era ultima dată în care o s-o vadă și o s-o țină în brațe pentru mult timp.” (pag. 92)

Voi ce părere aveți legat de evoluția sentimentelor în viitorul care pare îmbrățișat profund de tehnologie?

Star Defenders îți va menține atenția până la ultima pagină. Călătorie în timp și spațiu alături de personaje pe care le vei îndrăgi pentru puterile pe care le au. Este Pământul singura planetă pe care există viață? Ce mistere ascunde Universul? Cine sunt prietenii noștri neștiuți din Univers? Există doar armonie sau se vor isca și lupte aprinse?

“Durahan a citit ultimul raport primit de la stația spațială științifică Suan. Veștile bune erau că din scanările efectuate de oameni înainte să atace distrugătorul, savanții Alianței puteau înțelege destule cât să poată replica tehnologia camuflajului.” (pag. 420)

Am înțeles că este scris deja și al doilea volum. Îl aștept cu nerăbdare pentru o nouă călătorie în care imaginația nu are limite. Vă încurajez să porniți și voi în călătoria Star Defenders zilele următoare pentru a mai ieși din monotonia zilelor în casă și a descoperi lumi noi.

Dacă sunteți pasionați de cărți care vă cresc nivelul adrenalinei, pagini unde imaginația voastră are frâu liber sau pur și simplu vreți să aflați ce ar mai putea ascunde Universul, vă invit cu încredere să lecturați acest volum.

Vă îmbrățișez tare și aveți grijă de voi!

Revin curând cu noutăți.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STAR DEFENDERS - PROTECTORII PĂMÂNTULUI PE carturesti.ro

Titlu: Star Defenders - Protectorii Pământului
Autor: Amar Tamir
An apariție : 2020
Editura: PRINTECH
Nr. Pagini: 457
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 25.11.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Acesta e genul de roman care, citindu-l, te face să te simți ca la o ieșire cu prietenii la bere. E spus pe un ton sarcastic, fluid, prietenos și direct, are un final previzibil și un erou imprevizibil. Un tip antisocial, rebel, indecis și imatur, al cărui drum prin...

Recenzie “Lanțul” de Adrian McKinty

Recenzie “Lanțul” de Adrian McKinty

"Lanțul" de Adrian McKinty este prima carte citită de mine în anul 2021. Și pentru că am început cu un thriller, tind să cred că anul ăsta va fi bogat în ele. Romanul de ficțiune a fost publicat în anul 2019 și a apărut la noi în țară la Editura Litera tot în 2019, în...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1461 zile și a scris până acum 739 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments