Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

R: Aşa cum am scris şi în carte: iubesc cărţile. De când mă ştiu am citit avidă ca un om însetat de aer. În fiecare carte citită am găsit o lume nouă, cu personaje noi, cu provocări noi. Şi m-am bucurat să explorez toate aceste noi lumi. Sunt o persoană introvertită și nu mă las ușor cunoscută iar în carte este o parte din mine, așa cum sunt eu cu adevărat, așa cum nu m-au putut cunoaște mulți. Așa că invit pe cei care vor să mă cunoască să-mi citească romanul. Acesta și cele care vor urma.

Î. Scrisul este o activitate principală în viața ta sau o pasiune?

R: Deși mă ocup cu altceva în viața mea, nu pot spune că scrisul nu este o activitate principală pentru că puține sunt zilele în care să nu scriu nimic.

Îmi amintesc că citisem undeva ce afirmase Stephen King – și nu știu dacă este foarte exact ce spun acum, dar m-a marcat – dar el spusese că un scriitor vare nu scrie cel puțin 900 de cuvinte pe zi, acela nu se poate numi scriitor. El scrie câte șase pagini pe zi. Asta m-a inspirat și pe mine să am o oarecare continuitate în scris. Recunosc că am avut perioade ( în trecut) în care nu am scris pentru că nu m-am simțit pregătită, dar asta nu însemna că imaginația mea lua vreo pauză. Nu, ba chiar deloc. Mereu am în cap scene, intrigi, replici. Chiar și atunci când fac lucruri banale cum ar fi spălatul vaselor.

Î. De unde a pornit dorința de a scrie?

R: E o întrebare grea și nu știu ce răspuns să dau pentru că am impresia că această dorință de a scrie face parte din mine ca și cum așa m-aș fi născut. Mereu am simțit o neliniște care m-a îndemnat să pun mâna pe stilou și să scriu  pentru că –  trebuie să știți asta –  sunt de modă veche, adică îmi place să scriu cu stiloul și apoi să transcriu la computer. Dacă nu scriu într-o zi am impresia că am pierdut ceva, că nu mi-am făcut datoria. 

Î. ”Firele destinului” este o carte bazată pe fapte reale?

R: Firele destinului a pornit de la câteva fapte și personaje reale. Unele personaje le-am cunoscut, altele nu, iar altele au fost create de mine. Doar o parte din fapte sunt reale, restul sunt imaginate. Dar las plăcerea cititorului de a descoperi….

Î. ”Firele destinului” este prima carte scrisă?

R: Da. Este prima carte finalizată pentru că în lucru mai am câteva proiecte : un roman polițist, un roman fantasy și un roman inspirat din fapte reale. De ce am așa de multe începute? Pentru că la Firele destinului am lucrat mult, mai mulți ani, am revenit de multe ori la el, l-am tot refăcut. Și apoi, dacă mă blochez la unul din proiecte mă întorc spre altul până mă hotărăsc ce drum să parcurgă personajele mele. Așa că scriu în fiecare zi. E ca și un antrenament. Te saturi de alergat pe bandă, treci la sărit coarda. Te saturi de sărit coarda faci streching. V-am făcut să zâmbiți, nu-i așa? Dar uneori simt nevoia să mă distanțez de lucrarea respectivă, de exemplu, când unul din personajele mele dragi au de trecut peste o dramă sau chiar li se întâmplă ceva rău.

Î. Urmează o nouă carte sau un alt volum? 

R: Cred că deja am răspuns la întrebarea asta. Da, urmează și alte cărți și sper să fie și ele apreciate de cititori pentru că în fiecare am pus câte ceva din mine.

Î. Cine ar trebui să citească ”Firele destinului”?

R: Cine ar trebui să citească Fierele destinului? Eu cred că această carte se poate citi de orice persoană care iubește să citească, să descopere lucruri noi. Până acum am avut cititori cu vârste cuprinse între 20 și 85 ani așa că nu pot face altceva decât să îndemn pe toți să citească. Orice carte are un univers propriu care așteaptă să fie descoperit.

Î. Ce păreri ai primit până acum despre carte?

R: Cei care mi-au citit cartea au fost încântați de ea. Au spus că nu au putut să o lase din mână și că abia așteaptă următorul roman. Iar eu nu trebuie să-i dezamăgesc, nu-i așa? Ce mă bucură mult este faptul că majoritatea sunt cititori experimentați și că mulți nu m-ar fi menajat dacă nu le-ar fi plăcut romanul.

Î. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R: Cărțile pot fi găste pe mai multe site-uri. Bineînțeles pe librariacoresi.ro, pe libraria.net, pe libraria Delfinul, pe emag și în curând va putea fi găsită și în format electronic.

Cititorii mă pot urmări pe pagina mea de Facebook: Anastasia Greenfield unde îi invit să își lase recenziile.

Î. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

R: Îi invit pe cei din comunitatea BookNation.ro să citească, să citească, să citească. Să nu treacă o zi fără o pagină citită și dacă vor citi și cartea mea eu mă voi simți foarte fericită și onorată. Și, cine știe, dar poate între paginile cărții se vor regăsi o parte dintre ei iar alții își vor afla prieteni printre personajele mele. 

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!