Recenzie ”Firele destinului” de Anastasia Greenfield

de | feb. 10, 2021 | Recenzii cărți

Vă salut, dragi cititori fideli.

E frig afară, dar am nădejdea că lecturile pe care noi vi le punem la dispoziție vă încălzesc mintea și sufletul. 

Astăzi, vin spre voi cu o carte nouă Firele destinului scrisă de Anastasia Greenfield.

Romanul începe cu John care a muncit o viață întreagă și a ajuns în momentul în care trebuie să își scrie testamentul. Va fi băiatul lui Mark cel care va moșteni totul?

Eleonora, soția lui John, este cea care încălzește atmosfera familiei sale prezente, așa cum a făcut-o și în familia copilăriei ei. 

Încet pătrundem în tinerețea celor doi, cu povestea de dragoste care s-a născut între ei.

O femeie care repară suflete și un bărbat…amnezic.

În atmosferă de ceai, facem cunoștință și cu frații Eleonorei: Arthur, cel care o va surprinde după câteva capitole cu o scrisoare neașteptată și Martin, cel care o necăjește mereu, iar mai târziu îi cunoaștem pe William, unul din frații lacomi pentru avere și Philip.

Eleonora devine îngerul păzitor al lui John, deși nu îi cunoaște trecutul.

Hipnoza îi descoperă adevărul despre omul de care s-a îndrăgostit.

“John suferea pentru că după această primă ședință de hipnoză îl asaltau frânturi de amintiri și ce era cel mai greu era că acestea îi provocau durere imensă.”(pag. 50)

Ce secrete ascunde eroul nostru? Își va dezvălui el adevărul în fața femeii care îi este alături?

Pe de altă parte, eroina este pusă la răscruce, nevoită să aleagă. 

Cu fiecare pagină suspansul crește mai mult și suntem tot mai absorbiți de noile detalii care apar. Fiecare capitol vine cu intrigi și personaje noi. Cine sunt Maggie, Betsy, Elisabeta, Emanoil, Sam sau Ioana?

Personajul Virginia nu pare să o sprijine pe eroină, deși relația dintre ele ar solicita acest lucru. 

Și totuși cine va moșteni, în testament, averea domnului John?

Firul început și continuat la finalul cărții este elementul principal al suspansului.

Romanul Firele destinului scris de Anastasia Greenfield este o evadare perfectă pentru aceste zile cuprinse de gerul anotimpului înghețat. Mi-a plăcut în mod deosebit cum s-a pus în scenă duritatea lumii exterioare în contrast cu firavitatea, sensibilitatea lumii interioare, ascunsă în sufletele personajelor.

“Miliția mirosi că acolo era ceva mai mult decât un simplu incediu dar, intervenția comisarului de la Securitate le luă pur și simplu investigația de sub nas. Pentru miliție rămăsese un caz nerezolvat și preluat mai departe de Securitate, mai exact de comisarul Măcioiu, ulterior promovat și lăudat pentru rezolvarea rapidă a cazului.” (pag. 145)

În descrierea peisajelor, figurile de stil creionează fidel fiecare element care îl poate ajuta pe cititor să se simtă o piesă din puzzle. 

Anastasia Greenfield și-a pus și sufletul, și inima în tot Universul creat în acest roman. Vă veți bucura de fiecare pagină.

Pe lângă Războiul istoric care pune amprenta în viața personajele, suntem martori și la războaie zgomotoase sau tacite, interpersonale. Trebuie să recunosc că acestea au fost momentele mele de răsfăț.

“Mereu își ascunde suferința sub un zâmbet cald și își căuta mereu noi activități care să o solicite să-și îndrepte gândurile și energia dinspre întâmplările morbide din jurul ei. Nu știam ce anume îi declanșase depresia, dar mă bucuram enorm că trecuse cu bine și aveam impresia că renăscuse din cenușă ca o pasăre phoenix.” (pag. 265)

Romanul este scris într-un stil aerisit, ușor de citit, împărțit în capitole denumite în funcție de subiectul pe care îl dezvoltă.

În prezent, Anastasia Greenfield lucrează la alte trei romane: unul polițist, unul fantasy și unul inspirit din fapte reale. Deci, alte trei invitații la călătorii de neuitat. 🙂

Acum, când interesul de lectură s-a încălzit, vă las cu o îmbrățișare și un gând: Nu vă lăsați îngrădiți de strictețea regulilor de călătorie. Luați o carte bună și porniți într-o aventură memorabilă, chiar de pe canapeaua voastră confortabilă.

Vă îmbrățișez tare, cu admirație!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE emag.ro

Titlu: Firele Destinului
Autor: Anastasia Greenfield
An apariție : 2020
Editura: EPUBLISHERS
Nr. Pagini: 295
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1262

Alte recenzii de la Anastasia Greenfield:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments