Emanuela Istrate:Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Anida Lasto: Anida Lasto este un om empatic, dar și critic. Pun mare preț pe sistemul de valori în care adevărul, oricât de brutal se arată, este de preferat în locul unor minciuni frumoase. Apreciez profunzimea, bunul-simț, corectitudinea. Detest superficialitatea. Așadar, omul din spatele numelui este comunicativ, optimist, direct și totuși imperfect.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

A.L. Anul acesta se împlinesc șaisprezece ani de când am scris primele versuri. Am scris pentru mine în tot acest timp. Acum doi ani am simțit nevoia de a scrie și pentru ceilalți. Din mine – pentru ei. Cred că nevoia eu-lui de a-și cânta frământările în public vine dintr-un prea plin copt în procesul de maturizare. Însă, este un proces continuu. După ce am depășit limitele timidității, m-am lăsat mânată de impulsul ce a zăcut în mine prea multă vreme și-am decis să împărtășesc lumii bucăți din sufletul meu.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “Dialoguri cu Sufletul”?

A.L. Dialoguri cu Sufletul este un proiect mai profund care provoacă la introspecție. Sunt atâtea întrebări ce ne frământă constant, o permanentă bătălie între rațiune și suflet care de multe ori ne secătuiește, astfel încât această carte poate reprezenta un urlet al fiecăruia dintre noi ce la un moment dat simte că nu mai rezistă să poarte pe umeri războiul cu propria persoană, cu iubirea, cu conștiința ori cu timpul.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.L. Inspirația își pierde valoarea în fața rezultatului final. Contează doar emoția cititorului.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

A.L. Dincolo de stil, conceptul Anida Lasto are la bază păstrarea anonimatului. Nu contează autorul, ci identificarea cititorului cu ceea ce citește. Sunt singurul autor din România care organizează lansări de carte sub anonimat într-un cadru inedit – există publicul, cartea, invitații și moderatorul, însă autorul nu este prezent.  

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

A.L. În prezent lucrez la două proiecte ce se anunță a fi colaborări inedite: Destin în pași mărunți – este o carte ce reunește mai multe persoane care scriu povești inspirate din viața de zi cu zi, precum abuzul în copilărie, moartea, lupta cu cancerul, homosexualitatea, abandonul, fiind un proiect cel puțin surprinzător pentru piața de carte românească, iar a doua carte este #ProiectNou al cărei titlu îl veți afla la momentul potrivit.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

A.L. Scriind din suflet pentru suflet.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

A.L. Sunt foarte activă pe social media, comunicând deschis și des cu cititorii. Mă puteți găsi pe Facebook și pe Instagram cu numele Anida Lasto.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.L. Citiți tot ce vă pică în mână și căutați-vă fericirea neîncetat!

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.L. Mă găsiți pe Facebook și pe Instagram cu numele Anida Lasto, iar cărțile pot fi cumpărate prin comandă la adresa de e-mail: anida.lasto@yahoo.com și, în curând, prin comandă pe Bookzone.