Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

A.D: Aș putea spune că sunt o persoană obișnuită, dacă n-aș fi un nefiresc amestec de pragmatism și sensibilitate, un teren de continuă luptă între inginerul de formație și visătorul dintotdeauna.

E.I: Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

A.D: Cum a apărut este mai greu să-mi amintesc, mai ușor este să spun cum s-a reactivat. Au fost câteva schimbări majore, atât în viața familiei mele cât și în cariera mea și am simțit nevoia să mă ”reinventez”. Cum scrisul era o iubire mai veche a mea și cum în suflet și sub tâmplă se acumulaseră multe lucruri nespuse, a fost destul de simplu.

E.I: Ce ne poți spune despre cartea ”Școala de la Miraveda”?

A.D: Romanul,”Școala de la Miraveda”, trebuie citit în cheia realismului magic, fiind intenționat scris într-un stil simplu și cursiv, în care se împletesc narațiunea obiectivă și realismul evocator, cu ficțiunea asumată, care la rândul ei este ori o recreare a realității, ori o obiectivare a emoțiilor personajului principal, dar și a marilor lui frământări etice și existențiale. Simplitatea înadins căutată a stilului cărții, nu împiedică cititorul avizat, să acceadă la ideile și filozofia autorului, strecurate în subtext.

E.I: Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

A.D: Cartea este construită pe un eșafodaj autobiografic, fiind deopotrivă o reconstituire a unor vremuri trecute și un omagiu adus sutelor de ”profesori” care au contribuit la formarea copilului și adolescentului Elaur, dar și o excelentă ocazie de pleda, în fața noilor generații, pentru realele valori umane și pentru virtuțile lecturii și ale literaturii adevărate.

E.I: Citești mult și dacă da, cine sunt autorii tăi preferați?

A.D: Lectura este unul din ”viciile” mele persistente, chiar dacă nu sunt niciodată mulțumit de cât citesc. Printre autorii preferați se regăsesc Gabriel Garcia Marquez, Paolo Coelho, dar și clasicii ruși, precum și Scott Fitzgerald, Joyce, Kafka și alții. Dintre autorii români mă captivează în continuare Marin Preda, dar am citit cu multă plăcere și cărțile prietenilor mei, Florin Giurcă și Mioara Anastasiu.

E.I: Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?

A.D: Particip sporadic la evenimente literare, de obicei la lansările de carte la care sunt invitat. În noiembrie 2018 am participat, în cadrul târgului de carte Gaudeamus, la mai multe lansări ale Editurii Neuma și ale filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, iar în decembrie la o lansare de carte la Slobozia.

E.I: În prezent lucrezi la o nouă carte?

A.D: Și da și nu! Nu pot spune că lucrez la o carte, pentru că încă nu am cristalizat nimic anume. Scriu din când în când diverse fragmente, îmi fac uneori și unele planuri, dar nu știu ce voi păstra și ce nu. Atâta timp cât nu am elaborat ”eșafodajul” unei cărți, chiar dacă scriu, nu pot spune că scriu la o nouă carte.

E.I: Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

A.D: De la provocările familiei, gen ”Tu când te apuci serios de scris?”, la îndemnurile câtorva prieteni și mai ales a două prietene-medici, incitați de postările mele de pe Facebook, am trecut la scris, primele patru capitole scriindu-le cu creionul și guma. Mai apoi, mi-am cumpărat un alt laptop și am continuat totul la tastatură. Între timp, am studiat posibilitațile de publicare și am ales, la sfatul unei prietene scriitoare, varianta de self-publishing, la o editură din Craiova.

E.I: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cartea?

A.D: Deocamdată, cartea ”Școala de la Miraveda” are o pagină de Facebook cu același nume, iar cartea poate fi comandată pe e-mail la aureldobre10@gmail.com și va fi expediată prin prioripost la orice adresă din România.

E.I: Puteți adresa câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

A.D: Cititorilor BookNation le transmit sentimentele mele de simpatie și dacă acest interviu le-a provocat curiozitatea, îi aștept să comande romanul la e-mailul de mai sus, să-l citească, iar apoi aștept părerile lor tot pe e-mail cu promisiunea că le voi face publice,indiferent dacă sunt critice!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!