Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Bună Bogdan, ești pregătit să faci cunoștință cu comunitatea BookNation?

R. Cu mare drag. 

Î. Să începem cu tine, ce ne poți spune despre omul Bogdan Petre?

R. Am 39 de ani, sunt într-o relație de 20 de ani devenită o căsătorie deschisă. Muncesc foarte mult, am multe pasiuni dar încerc continuu să fiu un tătic cât mai bun pentru cele două fetițe ale mele. Mi-a plăcut să „mă bag” în tot felul de complicații inclusiv pentru o experiență cât mai vastă în relații. Practic mi-am făcut din propria experiență un experiment forjat la maximum și, adăugând studii, interviuri, analize, cărți cred că am conturat rețete de succes pentru o viață de cuplu mai bună. 

Am terminat filosofie și științe politice și sunt proprietarul mai multor afaceri din domeniul erotic. Am fondat Attraction Club care este cel mai tare club de swingers – schimb de parteneri – din țară, apoi am dezvoltat și în zona virtuală, în online cu site și aplicație pentru dating și în ultimii ani am deschis mai multe saloane de masaj erotic. Practic am făcut cel mai puternic brand românesc pentru servicii erotice adresate adulților din România.

Î. Cum a început această pasiune pentru scris?

R. De mic mi-a plăcut să mă joc cu asta. Poezii, povești șamd. Acum pur și simplu m-am gândit că am suficientă experiență și expertiză cât să pot face ceva de interes şi util pentru alții. Și m-am gândit că aș face o lucrare nu numai de consum, ci ceva care să poată aduce schimbări, fie în imaginația, fie în raportarea cititorului, a oamenilor, la conceptele fundamentale ale vieţii.

Î. A fost greu să publici cartea ”Iubita mea, hai să fim liberi! (sexual)”?

R. Mă aşteptam să fie greu. Titlul şi subiectul abordat mă fac „indezirabil” de-a dreptul pentru multe edituri. Cu toate astea, am încercat la mai multe edituri, până când am ajuns unde trebuia, la Editura Stylished. Aceasta este o editură foarte curajoasă cu o echipă vizionară și deschisă și cu autori și cititori pe măsură. Aşa că de aici a fost uşor.

Î. Și dacă tot am ajuns la carte, ce ne poți spune despre ea?

R. Cartea e scrisă sub forma unei lungi scrisori a lui către ea. Cred că aproape toţi cunoscuţii mei bărbaţi şi-au înşelat partenera la un moment dat, inclusiv cei de la care nu m-aş fi aşteptat niciodată la aşa ceva. Tocmai de aceea am gândit ca povestea să înceapă de la momentul în care bărbatul matur modern alege să nu-și (mai) înșele partenera, ci s-o facă să înțeleagă că cel mai bine pentru amândoi este să meargă înainte împreună, sinceri unul cu celălalt. Este o scrisoare pe tema unora dintre cele mai profunde și complexe sentimente umane: procesul de a te îndrăgosti, iubirea și sexul. Pentru foarte mulţi este o abordare cu totul diferită asupra multor lucruri ce ţin de convenţii, relaţie, căsătorie, iubire şamd. Prima reacţie poate fi de respingere absolută. 

Cartea este de un curaj și o franchețe șocante, care scot la iveală adevăruri dure despre noi înșine. Cum interesant spunea cineva într-o recenzie, te provoacă le o multitudine de sentimente diferite, şi te face să simţi puţin expus şi vulnerabil.
Asta însă cred că şi trebuie. Fie că o iei ca o poveste, ei bine e poveste de acţiune, care te ţine permanent legat de ea, ca într-un film bun. Iar dacă este un manual din care vrei „să furi”, ceva ce chiar vrei să ajungi să trăieşti tu însuţi, atunci e şi mai provocator totul. De aceea consider cartea mea ca fiind şi una de dezvoltare personală, de progres. Fiind vorba de iubire, relaţie, sentimente, sex, emoţii, şamd, provocarea poate fi cu atât mai dificilă, iar dacă e în doi lucrurile se dublează ca şi complexitate.

Î. Cine ar trebui să citească  ”Iubita mea, hai să fim liberi! (sexual)”?

R. Pentru unii cartea poate fi o poveste captivantă cu iubire, sex și frământări, iar pentru alţii un mesaj sau un manual detaliat şi accesibil, atât cuplurilor deja formate care vor să ajungă de la monogamie la non-monogamie, cât și bărbaților sau femeilor care vor forma cupluri. Titlul manifest îşi cam cheamă sigur cititorii. Oricum ar fi, cartea mea sper să facă cititorii mai toleranţi, relațiile, mai îndelungate, familiile cu copii, mai fericite, iar divorțurile, mai puține.

Î. Urmează volumul 2 sau o altă carte?

R. Da, mi-a venit chiar recent ideea pentru o nouă carte. Desigur, tot una inspirată din realitate. Am văzut că lumea se aşteaptă de la mine să furnizez lucruri „hard” 🙂 Ei bine, cu asta voi veni.

Î. De unde putem cumpăra cartea?

R. Pe site-ul editurii, stylishedbooks.ro, dar și pe Emag, Cărturești, Libris sau Elefant. Este disponibilă inclusiv în format digital pe Google Play. 

Î. Și unde am putea să te urmărim?

R. facebook.com/BogdanPetreOficial

Î. Ai un mesaj pentru noi?

R. Da. Chiar îmi doresc să primesc feedback de la comunitate. Am încercat cu cartea mea să aduc plus valoare pe nişa aceasta. Dincolo de recenzii publice, mi-aş dori să primesc şi feedback-uri personale, să urmăresc concret schimbări pe cazuri individuale. În consecinţă, vă rog să-mi scrieţi! 🙂

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022