Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Cine este autoarea Cezara Zamfir?

C.Z. Un om cu visuri multe și dificil de realizat dar înzestrat cu o doză puternică de curiozitate înspre cunoaștere și autocunoaștere iar peste toate astea, curajul necesar să încerc mereu lucruri noi deoarece sunt obișnuită cu eșecul și am realizat de curând că acesta nu spune altceva despre mine decât că următoarea încercare va fi mai bună sau mai aproape de reușită. 

E.I. Cum a fost să scrii partea a doua pentru cartea „Eu, cea de pe locul doi”?

C.Z.  A fost un adevărat carusel de emoții și temeri vis a vis de cum va fi percepută dinamica poveștii dar într-un final am ajuns să realizez că nu pot scrie pe gustul tuturor iar acest lucru nu este cel mai important pentru un autor. Am încercat să trag un semnal de alarmă asupra faptului că oamenii trebuie să aibă de grijă de ei, să renunțe la stereotipurile construite în jurul problemelor mintale și ale efectului terapiei. Din mesajele primite până acum, pot spune că ceea ce am vrut să transmit, a fost înțeles de iubitorii acestui gen iar asta nu poate decât să mă bucure și să mă implusioneze să continui. 

E.I. Ce ai simțit în procesul de creație a cărții?

C.Z. Pentru ambele volume a fost o ambuscadă de trăiri, lecții pe care le-am învățat pe parcurs, oameni minunați pe care i-am cunoscut și nu în ultimul rând, vindecarea mea de această paradigmă a locului doi cu care m-am confruntat ani de zile în diverse contexte sociale.

E.I. Urmează partea a 3 a?

C.Z. Nu, seria este alcătuită doar din aceste două volume construite pe două idei diferite referitoare la locul doi. Deși volumele reprezintă genuri și stiluri diferite, putând fi citite și separat, le recomand cititorilor să vadă cele două perspective a ceea ce am vrut eu să expun pentru a avea o imagine mai amplă asupra subiectului. 

E.I. Ce îți dorești să transmită cartea celor care o citesc?

C.Z. Dacă este să mă refer strict la volumul doi, ei bine, mi-aș dori ca prin această carte oamenii să înțeleagă cât de puternice pot deveni gândurile noastre când le permitem, fie că sunt bune sau rele. Aș vrea să fie mai atenți cu ei, să caute validarea interioară, nu doar pe cea exterioară, să descopere în ei înșiși iubirea și respectul de sine pentru a nu ajunge asemeni personajului descris de mine și să găsească puterea să nu lase trecutul să afecteze prezentul. Ca o ultimă idee deși am mai zis asta, o voi repeta și în acest interviu: omul deține în însuși ființa sa, toată iubirea, atenția, validarea și confortul spiritual de care are nevoie. Tot ce primim din exterior este menit să pună în evidență ceea ce omul deja deține la interior. Ca să fac o metaforă din asta, o poți gândi așa: interiorul unui om este asemeni unei picturi iar tot ceea ce primește din exterior este asemeni ramei, care este menită să amplifice frumusețea operei, nu pe ea însăși. 

E.I. Există o persoană care te-a susținut în tot acest proces de publicare a cărții?

C.Z. Nu doar una, există foarte multe persoane care și-au manifestat un interes aparte referitor la faptul că scriu, m-au încurajat și susținut constant iar pentru asta mă simt o norocoasă. Am într-adevăr un cerc de oameni în jurul meu care țin mereu să îmi reamintească importanța comunității, a încrederii și validării exterioare în dezvoltarea personală a fiecărui individ în societate. 

E.I. Cum ai ales coperta cărții?

C.Z. Coperta reflectă povestea, mi-am dorit să cuprind boala Amaliei despre care vorbesc într-o singură imagine. Dacă am reușit sau nu, asta rămâne la latitudinea celor care au citit-o sau o vor citi. Ce aș vrea să subliniez aici este că un asemenea subiect este extrem de sensibil și dificil de exprimat, însă consider că am reușit să pregătesc cititorul de-a lungul lecturii pentru finalul expus. 

E.I. Ai un autor în minte atunci când auzi „un scriitor de succes”? 

C.Z. Depinde ce înseamnă scriitor de succes. În ziua de astăzi se vorbește despre topuri de vânzări, număr de cititori sau accesări online, încasări etc. Deși nu neg că partea financiară este una extrem de importantă pentru supraviețuire în primul rând, eu prefer să consider că un scriitor este de succes atunci când, prin ceea ce a scris, a reușit să influențeze în bine măcar un cititor. Atunci când un om citește o carte și acea carte strânește în el anumite întrebări de pe urma cărora omul ajunge să învețe ceva nou despre sine, să își corecteze anumite chestiuni comportamentale, să își răspundă la anumite dileme la care nu avea răspuns până atunci sau să își lărgească aria cognitivă – atunci cel/cea care a scris acea carte este de succes. Nu cred că există vreun autor care să fi scris pe gustul tuturor așa că nu ne raportăm la numere mari, la urma urmei schimbarea pornește întotdeauna de la câțiva oameni. 

     Cât despre nume, am în minte o listă mult prea lungă să fie redată aici iar pentru a nu face nici un rabat, prefer să nu menționez nume, dar sunt sigură că mesajul meu a fost cât se poate de clar și va ajunge acolo unde trebuie. 

E.I. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.Z. Ceea ce mai scriu și postez (nu numai despre cărțile mele) poate fi urmărit pe Facebook și Instagram iar volumul doi poate fi achiziționat de aici cu autograf sau la pachet cu volumul unu de aici

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.Z. Fiți mereu curioși să vă redescoperiți constant, să vă iubiți și vă apreciați pe voi înșivă în fiecare zi. Încercați să găsiți în voi echilibrul și pacea interioară care să vă ajute să trăiți vieți numai bune de exemplificat generațiilor viitoare.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!