Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu te cunosc ne poți spune câteva lucruri despre tine?

C.N. Am o viziune nihilistă asupra vieții, iar asta se concretizează într-o atitudine indiferentă. Sunt puține lucruri care mă interesează cu adevărat, iar scrisul e unul dintre ele. Celelalte ar fi, într-o ordine aleatorie, colecția mea de doze de energizante, mitologia nordică și concertele rock / metal.

E.I. De unde a pornit motivația de a scrie poezie?

C.N. Inițial scriam recenzii pentru albume și filme (în engleză), ulterior am început să scriu / dezvolt articole pe Wikipedia (în română). A fost o experiență interesantă, doar că treptat am început să mă simt constrâns ori de natura subiectelor ca atare, ori de anumite restricții impuse. Apoi am ajuns la poezie și m-am simțit eliberat.

E.I. Ce te-a inspirat să scrii „Occulta”?

C.N. N-aș putea spune că m-a inspirat ceva în mod special. Cum spuneam, am descoperit că-mi place mai mult să scriu poezie decât proză, parcă mă pot exprima mai bine așa. De fapt eu pur și simplu am început să scriu, doar când am ajuns la vreo 30 de poezii a încolțit ideea timidă că poate cândva voi scrie suficiente încât să public un volum.

E.I. Fiecare poezie din carte are propriul mesaj?

C.N. Da, consider că marea lor majoritate au un mesaj clar, chiar dacă în cazul unora dintre ele nu e evident. Și nu e evident pentru că se referă la niște subiecte cu care potențialul cititor probabil nu e familiar. De exemplu se prea poate să nu înțelegi Blestemul Christinei dacă n-ai văzut filmul Domnișoara Christina (ecranizare a romanului lui Eliade) sau Noapte și ceață dacă n-ai auzit de Nacht und Nebel.

E.I. Care a fost reacția celor apropiați când ai publicat cartea?

C.N. Având în vedere tematica depresivă, morbidă, pe alocuri chiar blasfemică, am fost surprins de cât de bine a fost primită. 

E.I. Urmează o a doua parte sau o altă carte?

C.N. Da, am scris deja câteva poezii care vor face parte din următoarea carte. Tonul general foarte probabil va fi asemănător, dar voi încerca să renunț la critica socială. Nu-s tocmai mândru de acele poezii.

E.I. A fost provocator procesul de publicare?

C.N. Pentru un scriitor debutant, mai ales un poet, procesul de publicare e o corvoadă. Nimeni nu vrea să-și asume riscuri… și îi înțeleg. Pe de altă parte, partea strict tehnică (formatul paginii, felul caracterelor, spațiile dintre rânduri, etc) mi-a plăcut.

E.I. Te gândești să abordezi și un nou stil literar?

C.N. Nu, nu cred. Cum spuneam anterior, mă regăsesc în poezie. Structura poetică are un farmec aparte, uneori citesc poezie și parcă pot auzi muzica din spatele versurilor.

E.I. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.N. Mă puteți urmări pe pagina mea de Facebook, iar cartea se poate cumpăra în format eBook de la editura Letras.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

C.N. Citiți cărți, vizionați filme, încercați experiențe noi, îngăduiți-vă patima exceselor. Până la urmă toți murim, dar nu toți trăim!