Interviu cu Daniela Anton, autoarea cărții „Am îndrăznit să îl aștept”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Daniela Anton: Sunt o persoană flexibilă, căreia îi place să se înconjoare de frumos, de la cele mai mici și simple detalii, până la cele mai sofisticate. Sunt pasionată de călătorii, detalii, fotografii, poveștile de viață ale oamenilor, lecturarea  biografiile unor mari personalități. Îmi place să ofer, un zâmbet, o informație, o stare, o încurajare, o sugestie, un compliment, conștientizând în primul rând efectul pe care un detaliu neașteptat, în genul celor enumerate îți poate schimba starea emoțională, dispoziția, contribuind chiar și la conectarea cu partea profundă, autentică, pe care fiecare o avem în interiorul nostru și anume Sinele superior.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

D.A. Cred că „germenii” acestei pasiuni, au existat dintotdeauna, dar nu au găsit terenul fertil, dispoziția și instrumentele necesare pentru a trece la fapte, inclusiv o ușoară lipsă de încredere provenită dintr-o insuficientă cunoaștere de sine.

Îmi amintesc cu drag perioada în care, aflându-mă în clasa a X-a doamna profesoară de limba și literatura română , a constatat cu surpriză interpretările inedite pe care le găseam diferitelor figuri de stil, asociații de cuvinte pe textele de poezie..mă atrăgeau de asemenea, foarte mult metaforele..Mi-a rămas mult timp acest episod, a rezonat în subconștientul meu și a „lucrat”, a tot acumulat până în momentul în care am luat decizia de a scrie prima mea carte…considerând că experiența și viziunea mea „merită” a fi date mai departe.

E.I. Cum s-a născut cartea  „Am îndrăznit să îl aștept”?

D.A. Inițial am pornit la drum cu ideea de a scrie o carte pe zona de dezvoltare personală, fiind și o direcție din zona de activitate profesională, ulterior, începând să scriu am conștientizat că va fi o carte despre iubire, despre iubirea adevărată, plecând de la unele experiențe personale, ajungând cumva și la viziunea mea despre iubire, la ceea ce ea ar trebui să însemne în viețile noastre..am sentimentul că oamenii au cam uitat, considerând-o, „cea mai puternică „forță”, din Univers”, așa cum a fost denumită chiar și de către A. Einstein. Cumva, prin conturarea acestei viziuni despre iubire, m-am „considerat” un fel de mesager pentru iubirea adevărată..poate că oamenii, tinerii au nevoie de acest mesaj în viețile lor.

E.I. Ce te inspiră să scrii?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

D.A. Mă inspiră în primul rând oamenii, experiențele lor, sensul și impactul pe care evenimentele le au în viețile noastre, demers care m-a făcut să privesc în trecutul meu, să acord unor experiențe de viață, semnificația cuvenită, să înțeleg unele aspecte care poate cumva nu le-am conștientizat la momentul respectiv, cumva să așez într-o armonie firească, asumată, acordându-i și sensul de proces terapeutic scrierii cărții..existând numeroase studii care întăresc această idee.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

D.A. Cu siguranță că, titlul este important, „Am îndrăznit să îl aștept” este cel care atrage, „seduce” cititorul..o bună perioadă, am avut titlul..până ce acesta a prins curaj, și ulterior gândurile și experiențele mele au început să se așeze..să le așez.

E.I. Ai citit o carte care să te inspire să scrii?

D.A.  Au existat lecturi din zona mea profesională, care mi-au fundamentat viziunea mea despre iubire, psihologică, spirituală,  dar experiențele au trebuit să „treacă” prin sufletul și mintea..viața mea, să fie și apoi să „vorbească” prin intermediul scriiturii mele..

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

D.A. În prezent lucrez la carte, îmi doresc să o finalizez până la momentul în care mi-am propus să o fac, și să pot trece la următoarea.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

D.A. M-au susținut personale cele mai apropiate, intime, care au crezut și cred în mine, inclusiv o persoană necunoscută, căreia i-am propus o colaborare pentru realizarea unor imagini care vor apărea în carte, în calitate de, paint artist (Elena-Cosmina Georgescu). M-a bucurat enorm feed-back-ul ei, oferindu-i la acel moment câteva pasaje relevante, motivându-mi că îi place, percepând cartea ca fiind una scrisă cu sufletul și mintea..și să continui.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

D.A. Aceste detalii le voi pune la punct pe măsură ce mă voi apropia de termenul finalizării ei, va exista și o pagină facebook dedicată cărții.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

D.A. Să citească în fiecare zi, câteva pagini, să își cultive mintea și sufletul cu frumos..fiind convinși că ceea ce vor semăna, vor culege la momentul potrivit..exact așa cum se întâmplă și în Natură..să găsească în fiecare zi detalii de care să își bucure sufletul.

De asemenea, tot ceea ce acumulăm și prin intermediul lecturii, reprezintă un fond din care mai devreme sau mai târziu forme ale creației vor țâșni..reprezentând combustibil al creativității..

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.