Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

R. Mă numesc Dragoș George Baciu, am 16 ani și scrisul este ceea ce iubesc cel mai mult. De asemenea, sunt pasionat de cinematografie, instrumente de percuție și studiez artele plastice la Liceul de arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Sunt o persoană foarte creativă, sunt posesorul unei resurse infinite de imaginație și sunt o fire veselă. Îmi ocup timpul scriind, pictând, citind, vizionând filme sau ascultând muzică. 

Î. Ai avut pasiunea pentru scris dintotdeauna sau a apărut recent?

R. Tot timpul a fost cu mine. Am început să scriu la vârsta de 8 ani, dar anumite povești erau create cu mult timp înainte să învăț să scriu. Dar primele povești pe care le-am așternut pe hârtie au fost în jurul vârstei de 8 ani. Din acel moment am început să scriu. 

Î. Cum a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

R. M-am așezat pe scaunul de la birou, luând câteva foi și un stilou vechi și am început să scriu pentru prima dată. Totul a părut ca fiind ceva obișnuit, cu toate că o făceam pentru prima dată. Din acel moment, mi-am dat seama ce vreau să fac în viață. Cred că este unul dintre cele mai importante momente petrecute în viața mea și nu îl voi uita niciodată. A fost momentul în care a început totul. 

Î. „Sub lumina neagră a zilei” este prima carte scrisă?

R. Nu. Nu este primul roman pe care l-am scris, dar este primul roman care a văzut lumina tiparului. Am considerat că este cel mai matur și mai bine scris dintre toate operele mele de până acum, fiind un roman în care am investit mult timp. A fost romanul care m-a făcut să spun: „Da, domnule, povestea aceasta trebuie spusă unei lumi întregi”. Nu spun că nu iubesc tot ceea ce am scris înainte, dar „Sub lumina neagră a zilei” a fost romanul pe care l-am ales pentru a-mi începe cariera de scriitor. 

Î. Ce te-a inspirat să scrii „Sub lumina neagră a zilei”? 

R. De mic am fost pasionat de folclorul românesc. De legende, de povestiri, de cântece și multe altele. Așa că da, folclorul a fost una dintre sursele de inspirație, mai ales că nu este pentru prima dată când „mă joc” cu acesta. Spațiul Munților Apuseni este al doilea factor care m-a influențat foarte tare, deoarece consider că acele meleaguri sunt pline de mister. Am vizitat multe locuri din Munții Apuseni, bucurându-mă în fiecare clipă de piesajele extraordinare și legendele culese din acele locuri. Din punctul meu de vedere, este un spațiu enigmatic și unic. De asemenea, religia creștin-ortodoxă este un alt factor, iar după cum bine puteți vedea, romanul „Sub lumina neagră a zilei” vorbește despre puterea credinței în lupta dintre Bine și Rău. Iar după părerea mea, enigmaticii Munți Apuseni sunt gazda unor oameni foarte credincioși.

Î. Urmează o nouă carte sau un alt volum?

R. Da, în prezent lucrez la un alt roman. Un roman despre maturizare, dezumanizare, neglijarea propriului trup și a naturii, toate introduse subtil într-un scenariu de ficțiune. Nu aș dori să spun foarte multe despre următorul roman, doar că va fi un „roller coaster de emoții” cu momente interesante, personaje memorabile, momente comice, acțiune dar și thriller pur. 

Î. Ce îți dorești să transmiți prin „Sub lumina neagră a zilei”?

R. După cum am spus, „Sub lumina neagră a zilei” este o poveste care merită prezentată lumii. Sunt multe mesaje și subiecte ascunse în textul acestui roman, cele mai evidente fiind credința, faptul că un om se poate schimba la orice vârstă din rău în bine și de asemenea din bine în rău. Faptul că niciodată nu este prea târziu pentru a învăța sau experimenta ceva nou și faptul că trăim într-o lume mult prea complexă și misterioasă pe care, poate, nu o vom putea înțelege niciodată. 

Î. De ce trebuie să citim „Sub lumina neagră a zilei?”

R. „Sub lumina neagră a zilei” este un roman care merită să fie citit. În paginile cărții este prezentată o acțiune complexă, la care iau parte personaje memorabile, atât pozitive cât și negative. Este o poveste care te va ține cu sufletul la gură încă din prolog. Un roman care te va face să-ți adresezi întrebări legate de sufletul tău și de lumea în care trăiești. 

Î. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde unde pot cumpăra cărțile?

R. Sunt activ pe facebook – Dragoș George Baciu, instagram – dragosgeorgebaciu, iar cărțile pot fi comandate de pe www.dragosgeorgebaciu.com, din librăriile online libris.ro,  librarie.net și smart-publishing.ro.

Î. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R. Niciodată să nu vă lăsați descurajați și să vă urmați visele! Lăsați critica de o parte și puneți-vă planurile în aplicare! Viața este mult prea frumoasă pentru a fi irosită! De asemenea, vă urez spor la citit!