Recenzie ”Sub lumina neagră a zilei” de Dragoș George Baciu

by | Oct 29, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SUB LUMINA NEAGRĂ A ZILEI PE dragosgeorgebaciu.com

Vă îmbrățișez dragi cititori,

Astăzi vă voi prezenta oportunitatea de a pleca într-o călătorie surprinzătoare, în care Binele și Răul vă vor menține suspansul activ până la ultima clipă de călătorie.

Așa cum ne dezvăluie și titlul “Sub lumina neagră a zilei” avem parte de un contrast puternic pe parcursul celor 300 de pagini. 

Pe un fond ortodox, misterios, Omul Negru aprinde scânteile care luminează întunecat gândurile celor împotriva cărora luptă.

Părintele Ion și Părintele Vasile, se adăpostesc de ploaia torențială într-o biserică, în Noaptea de  Sânziene, noapte în care cerurile se deschid și spiritele călătoresc.

Încep o luptă împotriva Omului Negru care caută trei fete născute în aceeași zi, pentru a împlini ritualul și a putea rămâne pe pământ.

Capitolul II vine cu personaje noi și îl cunoaștem pe Doru: “În acea seară, Doru se afla cu oile sale la păscut pe deal, undeva deasupra Mogoșului, deal pe care părintele Ion avea să-l străbată. Ținea un pai în gură și se uita la oile sale ce pășteau liniștite. Nu putea să-și imagineze ce avea să urmeze.”(pag. 31)

Pe parcursul capitolelor misterul este prezent pagină cu pagină. Descoperim locuri interesante și înfiorătoare uneori, personaje diverse, printre care unele suspicioase, cum este Remus. Veți fi surprinși de personalitatea lui și de felul în care își va pune amprenta în carte.

Capitolul XXII amplifică suspansul care prevestește o luptă între Bine și Rău.

De fapt, întregul fir al cărții este construit prin oglindirea celor două părți, prin luptele care se dau cu înfruntarea unor reprezentanți lumești sau spirituali.

“O mină plină de aur, în care Omul Negru își făcea apariția la fiecare două sute de ani. Aurul îi dădea putere. Aurul și sângele. Dar prea puțini cunoșteau asta. Iar în acea zi, nimeni nu se rugase pentru Ion sau Lorena. Sau Dan. Sau pentru săracul Sigismund.” (pag. 277)

Un roman de ficțiune care te ajută să călătorești pentru câteva zile de lecturare în lumi necunoscute, captivante.

Cartea împletește cinci părți cu 23 de capitole.

Dragoș George Baciu s-a născut în 2004 în orașul Abrud, județul Alba. De la vârsta de opt ani a început să scrie primele povești și la 16 ani a publicat deja prima sa carte. A urmat clasele I-IV la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița, iar de la începutul ciclului gimnazial până în prezent este elev al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Până la sfârșitul ciclului gimnazial a obținut diverse premii, atât pentru proză cât și pentru poezie.

Vă încurajez cu drag, mai ales în această perioadă în care stăm tot mai mult în case, să începeți o călătorie aventuroasă  Sub lumina neagră a zilei.

Până data viitoare, nu uitați să vă bucurați și de călătoria prin viața voastră!

Vă pup!

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SUB LUMINA NEAGRĂ A ZILEI PE dragosgeorgebaciu.com

Titlu: Sub Lumina Neagră A Zilei
Autor: Dragoș George Baciu
An apariție : 2019
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 302
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1420 zile și a scris până acum 724 articole. Se află pe poziția 1 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments