Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

E.H. Sunt Elena Hapău, mamă a doi copii extraordinari, soţie, autoare de cărţi pentru copii, editor și blogger. De aproape 15 ani locuiesc în Cluj-Napoca, oraş de suflet, unde continui să mă dezvolt profesional şi să mă bucur de viaţă.

Sunt licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, absolventă a Universității Babes Bolyai în anul 2008. O fire comunicativa, pozitiva si foarte organizata.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

E.H. Scrisul a fost dintotdeauna marea mea pasiune. Scriu pentru că îmi face bine, pentru că e felul în care îmi petrec timp cu mine, pentru că face parte din mine.
Ca o completare firească, pe lângă poveştile pentru cei mici, pas cu pas, construiesc un blog, precum un jurnal personal, şi editura Poveştile Din Geantă. Un proiect de suflet ce îşi doreşte să aducă in viaţa copiilor cărţi deosebite, care să le coloreze copilăria. Lectura deschide noi orizonturi şi aduce clipe preţioase în fiecare familie, prin timpul special petrecut împreună. Astfel, editura pune umărul la o educaţie aparte şi le arată o altă lume celor mici şi mari, deopotrivă.

E.I. Cum s-a născut “Fluturaşul Fly şi Floarea Dorinţelor”?

E.H. Inspiraţia primei mele cărţi pentru copii a venit de la Sara, fetiţa mea în vârstă de 5 ani. Pasiunea ei pentru fluturi s-a împletit perfect cu a mea pentru scris, dându-i viaţă personajului principal, Fly. Uitându-mă în ochii Sarei în timp ce îi citeam prima aventură a fluturaşului, am ştiut că acolo începe un nou drum pentru mine. În sfârşit, prindeam aripi pentru a le transmite copiilor mesajul cărţii, acela că merită să îţi urmezi visele. O lecţie de încredere în sine, perseverenţă şi curaj. O poveste scrisă cu zâmbetul pe buze, cu ochii strălucind de bucurie, cu inima plină de recunoştinţă şi emoţie.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

E.H. Pentru multă lume, titlul constituie factorul care determină cumpărarea unei cărți. Dacă nu se trece de titlu, nici nu se deschid paginile sau nu se citesc rândurile descriptive de pe spatele copertei. Titul este ca o carte de vizită a textului, o sinteză a informației, o poartă deschisă posibilului cititor către întreaga operă.

Astfel că este, cu siguranță, important pentru impactul pe care cartea îl va avea.

E.I. În acest moment lucrezi la o carte nouă?

E.H. Fluturasul Fly se pregătește de o nouă aventură, dar și să le dezvăluie micilor cititori relația specială pe care o are cu Mama Fluture. Noua poveste pune accent pe frumusețea legăturii celor doi și a iubirii fără margini din cadrul unei familii.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

E.H. Îmi place mult să dansez, să joc tenis de masa, să urmăresc serialele preferate, să fiu înconjurată de oameni ce mă inspiră și mă fac să râd.

E.I.  Ai un obicei zilnic de a scrie?

E.H. Scrisul este o sursă continuă de învățare, prin care înțelegi unde te afli și unde mai e loc de îmbunătațit. De asemenea, reprezintă un mod prin care mă eliberez de anumite gânduri, prin care găsesc mai ușor soluții, sunt mai creativă și mă descopăr pe mine.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

E.H. Fluturasul Fly așteaptă să îl urmați în aventurile sale pe www.facebook.com/fluturasulfly și Instagram: fluturasulfly

Cartea „Fluturasul Fly si Floarea Dorintelor” se poate cumpăra de aici:

· www.povestiledingeanta.ro

· Librăria Tutimi și Titoc

· Emag

· Booklandia.ro

Îmi doresc ca poveștile din geanta mea să te facă să zâmbești, să fie parte din momentele tale de respiro, să însoțească ceaiul sau cafeaua de peste zi și să îți dea o energie bună. Le gasesti pe www.povestiledingeanta.ro

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

E.H. Cu cititorii BookNation.ro împărtașesc unul dintre citatele mele preferate și îi invit să îl descopere pe fluturașul Fly, să acorde un vot de încredere conceptului Poveştile Din Geantă.

„Unul dintre cele mai mari daruri pe care adulții le pot face, urmașilor și societății, este să le citească copiilor lor.” (Carl Sagan)

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1232 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate