Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Sunt psiholog clinician, psihoterapeut integrativ in formare. Iubesc copiii și îmi doresc să particip la dezvoltarea lor emoțională. În copilărie se formează majoritatea credințelor noastre și tot atunci devenim spectatori ai unui scenariu de viață pe care îl deslușim cu greu, mai târziu. Spre copilărie m-am îndreptat și eu, cu fiecare poveste pe care am scris-o, din dorința de a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă limbajul propriilor emoții, să se încreadă în visuri și în ei înșiși.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
“Viața la țară” se adresează tuturor cititorilor cu suflet de copil și cred că-i va amuza și emoționa atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari dintre ei.

Povestea, care se întinde pe 11 capitole, aduce în prim plan personaje amuzante, precum: oița Lala care număra oi ori stele uneori, atunci când nu putea să doarmă, însă mereu încurca numărătoarea, iepurele Fără Frică – povestitorul ce-l inițiază pe motanul Mitică în călătoria fantastică, picătura Pic, doamna Mentă și Fructele Pădurii – mititele, parfumate, roșii toate la culoare, prea multe culori, forme și arome pentru un singur pisoi; cătină și frăguțe, afine ori zmeurică, Ursu – dulăul, Steluță – calul visător, ai cărui ochi mari și blânzi fuseseră martori ai atâtor întâmplări neobișnuite, Coco – gălăgiosul acela împănat care se trezeşte cu noaptea-n cap, se umflă tot în pene şi cântă cât îl ţine ciocul, așa cum îl descriu celelalte împănate din ogradă, al căror discurs lipsit de sens stârnește amuzamentul cititorilor, purcica Rosa, Pufoșica – pisica de oraș care-și purta numele la gât, inscripționat pe o bijuterie.

Romanul prezintă o poveste terapeutică, prin intermediul căreia cei mici vor înțelege emoțiile, trăind cu intensitate experiența personajului principal – motanul Mitică.

B.N.: Ce sfaturi ai da unui autor la început de drum?
I-aș spune să scrie așa cum simte, să fie autentic, perseverent și să-și dea voie să greșească.

B.N.: Ce părere ai despre “book tours” și ți-ar plăcea ca acest concept să fie mai prezent pe piața de carte din România?
Cred că reprezintă o oportunitate pentru autori de a fi mai aproape de cititori. De multe ori, atunci când citeam o carte, încercam să-mi imaginez, să conturez persoana din spatele literelor. Uneori aș fi vrut să-mi răspundă la o întrebare, alteori doar să-i mulțumesc pentru experiența oferită. Da, cred că este important, să construim o punte între cititor, carte, autor.

B.N.: Ești implicat în procesul de editare a cărții?
Editura cu care am colaborat mi-a oferit servicii editoriale complete, motiv pentru care le sunt recunoscătoare.

B.N.: Cu ce alt gen literar ai vrea să cochetezi?
Îmi place să le scriu copiilor, însă, pe viitor mi-ar plăcea să adun toate materialele de parenting la care am lucrat și să dau viață unui volum pentru adulți.

B.N.: Citești toate recenziile pe care le primești, indiferent dacă sunt bune sau rele?
Le citesc și le mulțumesc oamenilor care își răpesc câteva minute pentru a scrie ceva despre cărțile mele. Cuvintele frumoase sunt o confirmare a faptului că mesajul meu a ajuns la ei, iar criticile mă ajută în proiectele mele viitoare.

B.N.: Consideri că un autor trebuie să fie un exemplu pentru cititorii săi?
Consider că un autor este, în primul rând, un exemplu de curaj și autenticitate pentru cititori. El își așază sufletul printre paginile pe care le scrie, trăiește, se bucură alături de personajele sale, creează povești, oglindește emoții.

B.N.: Ai anumite superstiții atunci când lucrezi la o carte?
Nu am superstiții.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
M-aș întoarce tot la copilărie și aș menționa aici puterea exemplului. Da, cred că este important să insuflăm celor mici dragostea pentru cărți. Ne dorim să creștem Oameni Mari, iubitori, generoși, empatici, iar lectura este un instrument prețios în educație, o resursă, un prilej de eliberare și vindecare.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Cărțile pot fi achiziționate de pe site-ul #librariacoresi, iar în curând ele vor apărea pe #cărturești, pe platforma #emag.
Activitatea mea poate fi urmărită pe Facebook.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Mulțumesc pentru interviu. Mi-au plăcut întrebările. Știți cum să le veniți în întâmpinare pasionaților de lectură.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022