Î. Flavia în spatele un om stă mereu o poveste puternică. Care a fost cea mai mare provocare a ta?

R. Nu mă consider cu nimic mai specială decât alte persoane, ci poate un pic norocoasă. Pur și simplu am avut curajul și acel strop de nebunie care m-a împins să urmez un drum care s-a dovedit a fi mult mai anevoios decât m-aș fi așteptat, un drum plin de provocări, de investiții financiare substanțiale și de nopți fără somn, un drum criticat de unii și invidiat de alții. Orice persoană care vrea să-și urmeze visul, trebuie să știe că acesta nu va fi mereu presărat cu petale de trandafir. Orice piedică trebuie privită ca un pas în față și nu ca un motiv temeinic pentru a lăsa baltă tot efortul depus până în acel moment. Pot spune deschis că, în ultimul an, am învățat extrem de mult din propriile mele greșeli, m-am perfecționat și încep să-mi conturez un stil propriu. Faptul că nu am avut o lansare fizică datorită pandemiei a fost cea mai mare provocare a mea, iar acest lucru m-a făcut să-mi focalizez toate eforturile înspre partea de promovare online, care, după o perioadă de așteptare, a început să dea roade.

Î. Ești deja la volumul 2 al cărții ”Planul atracției”. Urmează și volumul 3?

R. Am încheiat recent ultima parte a trilogiei Planul atracție, cu manuscrisul volumului 3, manuscris care se află în editare și va fi plin de surprize, cu totul și cu totul nebănuite. Știu că mulți cititori așteaptă cu nerăbdare lansarea, însă, din păcate, planul editorial nu ține în mod expres de mine, ci în totalitate de editura cu care lucrez și care se ocupă de distribuție. Cu toții mai avem nevoie de puțină răbdare până când finalul va fi dezvăluit, însă promit că va merita din plin așteptarea.

Î. Ce secrete ne poți dezvălui din spatele scenei create în volumul 2?

R. Tentație este o carte despre pierderi și regăsiri, despre pasiune și suferință, despre trăiri extreme și senzații pătrunzătoare.

Dacă primul volum s-a terminat într-un mod total neașteptat, volumul 2 vine să completeze povestea de dragoste dintre Liana și Cezar, conturând o relație care înaintează cu viteza luminii. Faptul că ea este căpoasă, iar el mult prea încrezut, nu face decât să împiedice cursul lin a ceea ce ar putea fi o iubire înflăcărată. 

Am numit acest volum Tentație deoarece Liana se luptă din răsputeri să-i țină piept lui Cezar, bărbatul care emană o sexualitate feroce, intrigând-o, provocând-o și ispitind-o cu fiecare ocazie care îi iese în cale. Lia nu este genul de femeie care preia în mod obișnuit inițiativa, însă, datorită lui, prinde curajul să facă avansuri, să flirteze prin replici senzuale și să spună ce își dorește. Cezar o face să se simtă deosebită, frumoasă și îndrăzneață. 

În cadrul scenelor petrecute în intimitate, am încercat să transmit cât mai bine emoțiile prin care trece fiecare dintre cei doi protagoniști, fără a folosi un limbaj vulgar și lăsând la libera imaginație a cititorilor detaliile picante. Pentru acest lucru am primit o mulțime de mesaje de apreciere, mesaje care mi-au dat de înțeles că drumul pe care am pornit este cel corect. 

Ostacolele prin care trec personajele sunt asemănătoare celor din viața reală, iar acest lucru face lectura cu atât mai captivantă.

Î. În carte se expun sentimente puternice. Suntem curioși cum vezi tu iubirea în viața personală.

R. Iubirea ar trebui să fie cel mai imporant lucru din viața unei persoane. Nu am idee cum se raportează alții la această afirmație, dar pentru mine este absolut adevărată. Dacă nu aș iubi, nu aș putea să fiu ceea ce sunt astăzi. Faptul că iubesc și sunt iubită mă face să mă simt o femeie împlinită, iar acest aspect mă ghidează în tot ceea ce întreprind. Iubirea înseamnă în egală măsură a oferi și a primi. Iubire se găsește în grija pe care o purtăm celor de lângă noi, în dorința de a simți apropierea persoanelor dragi, în nevoia de a face bine sau în umărul oferit în momentele de deznădejde.

Mă simt norocoasă să trăiesc eu însămi o poveste de dragoste minunată. De 20 de ani sunt alături de bărbatul care mă face să zâmbesc zilnic, mă înțelege și mă acceptă așa cum sunt, cu bune și cu rele. Mi-aș dori ca toate femeile să întâlnească iubirea adevărată, cea care reușește să-ți aducă acea senzație de fluturi în stomac și după trecerea timpului. Cine spune că dragostea se schimbă și că nu mai este ca la începutul relației, are dreptate: ea crește în intensitate, însă doar alături de persoana potrivită.

Î. A fost dificil să construiești personajele?

R. Ambele personaje au ceva din mine, fie că vorbim despre personajul feminin, fie că vorbim despre cel masculin. Cred că orice autor își lasă amprenta, într-un fel sau altul, asupra unui anumit protagonist. Eu am ales să contribui, pe alocuri, în ambele cazuri și cea mai mare provocare pentru mine a fost construcția lui Cezar Negrea. Recunosc că este dificil să gândești din perspectiva unui bărbat, să te transpui în pielea sa, să-i dai viață prin replici și să-l faci să fie îndrăgit. Am pierdut nopți la rând răsucind frazele și încercând să găsesc cuvintele potrivite, astfel încât să creez un personaj memorabil, demn de numele puternic pe care i l-am ales.

Când m-am gândit la Cezar, am vizualizat un bărbat în stare să mute munții din loc, un bărbat determinat, autoritar, cu o ambiție de fier și extrem de sigur pe acțiunile sale, în pofida trecutului său zbuciumat, un bărbat care nu se lasă dărâmat de pierderi sau eșec, iar asta sper să vadă toți cititorii. 

În paralel, mi-am dorit să prezint un aspect de care mulți autori fug și anume faptul că bărbații, la rândul lor, suferă din dragoste, trec prin decepții și sunt trădați. Lupta interioară pe care Cezar o poartă, consider că este autentică și dă un plus de valoare capitolelor care “vorbesc” prin vocea acestuia.

În ceea ce o privește pe Liana, lucrurile au fost mult mai simple. Din punctul meu de vedere, ea întrunește tot ceea ce reprezintă o femeie sensibilă. Mi-a făcut plăcere să dezvolt dialogurile ei interioare, încărcate de emoțiile care o copleșesc sau de gândurile care nu îi dau pace, de numeroasele ei îndoieli și ușoarele stângăcii. În egală măsură, mi-am dedicat timpul construind relația de amiciție dintre ea și prietenele ei, scoțând la iveală schimburi de replici delicioase, între trei femei care nu au secrete una față de cealaltă. 

În Liana se vor regăsi multe cititoare și cred cu tărie că, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi a trecut prin momente de cumpănă și deznădejde, trăind emoții asemănătoare cu ale ei.

Î. Ai un regret legat de volumul 1?

R. Dacă ar fi să o iau de la capăt, mai mult ca sigur nu aș schimba nimic din ceea ce am scris deja. Este o carte cu recezii foarte bune, recomandată cu încredere pe diferite grupuri de specialitate, o carte cu o abordare revigorantă. În concluzie, nu am regrete. Primul volum pune bazele poveștii și consider că nu are nevoie de mai multe intrigi. Evenimentele sunt prezentate din perspectiva ambelor personaje, iar titlul Seducție exemplifică în mod clar etapa incipientă în care Liana și Cezar se trezesc peste noapte, urmând a se confrunta cu o provocare de proporții din momentul în care încep să lucreze împreună. Farmecul primului volum consider că este tocmai partea de încheiere, unde, probabil, cititorii se așteptau la o dezlănțuire a celor doi, însă am preferat să las acțiunea într-un punct sensibil, tocmai pentru a stârni interesul și curiozitatea pentru volumul care urmează. Ca să fiu sinceră, mi-a plăcut atât de mult reacția celor care mi-au trimis mesaje privitoare la acel final, încât am decis să fac exact același lucru și în ceea ce privește continuarea poveștii.

Î. Unde te putem urmări?

R. Conturile mele de social media sunt:

https://www.facebook.com/PlanulAtractiei/

https://www.instagram.com/flaviabadic/

Încerc să fiu cât se poate de activă, deși viața mea este suficient de încărcată de îndatoririle familiale și cele de serviciu. Fără îndoială, răspund la toate mesajele pe care le primesc, chiar dacă, uneori, o fac cu întârziere.

Cartea poate fi cumpărată direct de pe site-ul oficial al editurii, în varianta tipărită, accesând https://bookzone.ro/cautare?term=planul%20atractiei sau poate fi comandată de pe site-ul meu https://planulatractiei.ro/

Î. Te-ai gândit să scrii și un roman total diferit ca temă?

R. Am scris la finalul anului trecut o mică povestioară despre experiența pe care, personal, am avut-o în ceea ce privește infecția cu Coronavirus. Mi s-a părut interesant să prezint într-o manieră amuzantă ceea ce s-a petrecut în familia mea pe perioada izolării, fix în preajma sărbătorilor de iarnă. Spre deosebire de alte istorisiri de acest fel, în povestea mea se vor regăsi cu siguranță multe femei, mame și soții, depășite uneori de situație, cu multe atribuții, care își doresc să facă uneori mai multe decât este posibil, doar pentru a-și dovedi că pot. Încă nu sunt sigură dacă se va publica, însă mă gândesc serios să o încarc pe Wattpad, pentru a putea fi citită în mod gratuit.

În rest, simt că ceea ce trebuie să scriu este în strânsă legătură cu dragostea, fie că este vorba de senzații, experiențe sau trăiri. Îmi doresc foarte mult să redau, cât mai bine, povești cu final fericit, povești care să ofere un moment de evadare din viața agitată pe care cu toții o trăim, lecturi ușor de citit, care oferă relaxare. Acesta este țelul meu și sper să aduc cât mai multe zâmbete prin lecturile mele, alături de o stare generală de bine.

Î. Cine a fost prima persoană care ți-a oferit părerea legată de carte?

R. Cine altcineva decât soțul meu? El este susținătorul meu numărul 1 și, chiar dacă până în ultima clipă a crezut cu tărie că voi scrie ceva despre el, a înțeles că aspectele pe care le relatez în scrierile mele, sunt pur fictive. Uneori am tendința să-i cer sfatul atunci când mă blochez la o anumită scenă, însă, din păcate, nu mă poate asista cu răspunsurile pe care le caut, acestea găsindu-și rezolvare tot la mine.

Î. Ce mesaj ai pentru comunitatea BookNation.ro?

R. Citiți Planul atracției ! Este o lectură mult prea tentantă, care merită atenția celor pasionați de romance.😊

Sper ca munca mea să fie apreciată, iar cărțile mele să ajungă în cât mai multe case. Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au susținut încă de la început și care mă urmăresc pe rețelele de socializare. M-ar ajuta foarte mult să aflu părerea comunității și să văd cât mai multe recenzii publice sau distribuiri ale postărilor mele.

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE FLAVIA BĂDIC ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!