Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Iulia Ioniță: Mă numesc Iulia Ioniță, am nouăsprezece ani și sunt autoarea romanelor „Flori în păr” și „Percepții Inconștiente”… deocamdată. 🙂

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

I.I. Pasiunea a existat mereu. De mică mă abăteam de la subiectul compunerilor pentru școală sau fabulam intenționat când venea vorba de a povesti operele literare. Îmi amintesc, din copilărie, cum până și povestea de noapte bună, spusă de bunica mea, avea mereu adăugiri de la mine, din imaginația mea. Mereu am adorat să creez povești. Dar brusc a intervenit nevoia de a scrie. Nevoia de a „da afară”. Și așa a apărut „Flori în păr”.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

I.I. A fost destul de ciudat. Eu am scris „Flori în păr”, primul meu roman, fără să mă gândesc la publicare. Din nevoia despre care vorbeam mai sus. Apoi, când am început să mă gândesc la publicare, nu am prea spus nimănui. Pe parcurs, când a devenit totul pe bune și deja nu mai aveam de ce să țin în mine, cea mai multă susținere mi-au oferit-o mama, Corina Ozon, autoarea seriei „Amanții”, iubitul meu și prietena mea cea mai bună.

E.I. Care este cartea în care ai investit cel mai mult timp?

I.I. „Flori în păr”. Și sunt sigură că așa va rămâne, pentru că este prima mea carte. 🙂

E.I. Cum crezi ca stilul tău de scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

I.I. Nu știu neapărat cum s-a schimbat, asta doar cititorii pot spune, pentru că e greu să te uiți pe propriul text, chiar și pentru o corectură. Când îmi citesc propriile scrieri eu văd povestea și trăirile, nu pot aprecia și stilul. Totuși, sunt sigură că am evoluat.

E.I. Cartea „Flori în par” are o copertă impresionantă, a fost dificil să alegi designul?

I.I. Îți mulțumesc! Editura Datagroup au fost cei care s-au ocupat de copertă, inspirându-se din niște desene de ale mele, vechi de ani de zile, cu Amy. Coperta este o combinație între toate acele desene.

E.I. Crezi că scrisul te-a schimbat într-un anumit fel?

I.I. Nu știu dacă neapărat scrisul, pentru că eu scriu cam de când am învățat să o fac, însă publicarea unei cărți, da. Cu siguranță că această carieră mi-a schimbat viziunea asupra vieții, lucru care se vede clar în noua mea carte „Percepții Inconștiente”, însă cred că totul este spre bine. Am învățat cine îmi este prieten, cine mă susține cu adevărat și, mai ales, am învățat că nu e ușor. Deși speram să fie.

E.I. Ai scris o carte pe care nu ai publicat-o?

I.I. Da. Pe lângă continuarea de la „Flori în păr”, care va fi publicată cu siguranță, mai am câteva. Însă nu știu dacă vor ieși vreodată în lume.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

I.I. Sunt foarte activă pe

  • Instagram.
  • Facebook
  • Am, de asemenea, și un canal de Youtube.
  • „Flori în păr” poate fi achiziționată de aici.
  • Iar „Percepții Inconștiente” de aici.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

I.I. Nu renunțați niciodată la pasiunile voastre și la cine sunteți voi. Everybody else is already taken. Și niciodată să nu vă temeți să ieșiți în față cu munca voastră, pentru că asta face diferența dintre artiști și amatori.