Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Leila Sandra Coroian: Hello! Păi în primul rând, mă numesc Leila. Ce pot spune despre mine este că sunt o persoana nonconformistă, creativă, luptătoare și cum ar spune unii excentrică. Iubesc aproape tot ce mă înconjoară, începând de la oameni și până la felul în care se colorează cerul în fiecare zi. Zodia mea este guvernată de Lună și astfel avem o relație destul de paradoxală în care eu o urăsc pentru că nu mă lasă să dorm, dar în același timp o iubesc cu toată ființa și am o pasiune nemărginită față de ea.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

L.S.C. Nu știu dacă a fost neapărat pasiune față de scris cât dorința de a-mi pune ideile pe foaie, care câteodată mă copleșesc. Mereu am avut o imaginație foarte bogată, poate exagerat de bogată și încă de când mă jucam cu păpușile Barbie aveam tot felul de scenarii în minte. Pasiunea pentru cărți a venit mai târziu pe când aveam 15-16 ani.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

L.S.C. Depinde de subiectul cărții. Spre exemplu, când am scris Aviatoarea, deși sunt pasionată de aviație și tot ce ține de ea, pentru a putea folosi anumite expresii specifice domeniului și anumiți termeni tehnici, m-am documentat destul de amănunțit. Din păcate sau din fericire sunt o perfecționistă și atunci când vorbesc despre ceva îmi place să fiu sigură că ceea ce spun este corect.

E.I. Citești mult și dacă da, cine sunt autorii tai preferați?

L.S.C. Aș citi mai mult, dacă aș avea timpul necesar la dispoziție. Dintre autorii străini, preferatul meu este Ryu Murakami, dintre cei români contemporani: Liviu Surugiu, Livia Furia și Allex Trușcă (cel mai probabil cu timpul voi descoperi și alții)

E.I. Care este cel mai important lucru la o carte, în opinia ta?

L.S.C. Ideea de bază. Subiectul. Mereu îmi doresc să citesc ceva nou. Nu mă impact prea bine cu clișeele și poate de aceea sunt și așa de „mofturoasă” când vine vorba de a cumpăra și citi o carte.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

L.S.C. Desigur. Un titlu bine gândit, cu schepsis, mereu va avea un prim impact destul de mare.

E.I. De la ce idee s-a creat „I. R. En.”?

L.S.C. Din nimic. Începuturile romanului I.R.En. au fost destul de amuzante, adică a luat ființă de la un alt proiect pe care îl începusem cu o prietenă foarte bună de a mea. Personajul meu principal se numea Iris, al ei Len. Din cei doi m-am gândit că ar fi fain ca proiectul să se numească IREN. Când proiectul a căzut, nu am vrut să renunț la titlu pentru că îmi plăcea cum sună și l-am adaptat noii mele povești. Așa a apărut I.R.En.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?

L.S.C. Am participat la unul singur, anul trecut la Gaudeamus 2016 unde am avut și lansarea a romanului de debut I.R.En. Momentan m-am înscris la concursul național de literatură SF & Fantasy, RomCon2017, unde m-am încadrat la categoria Debut. Sper din suflet ca I.R.En. să aibă același impact pe care l-a avut și asupra cititorilor până acum și să mă clasez măcar printre primii 3. Deocamdată așteptăm. În rest, am în vizor următorul Gaudeamus 2017, pe care-l aștept cu sufletul la gură.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

L.S.C. Cititorii mă pot urmării pe pagina mea personală de facebook. Pe grupul de cărți pe care l-am înființat de curând, unde toată lumea e bine-venită: Books Books and More Books Și desigur pe goodreads.com.

Cărțile pot fi achiziționate de pe următoarele site-uri: Quantum Publishers, Libris, Elefant, Emag, Books-Express, Librex, LibrariaEminescu.ro și în librăriile fizice.

E.I.  Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

L.S.C. Îmi doresc doar să vă mulțumesc vouă în primul rând pentru toate minunățiile pe care le faceți și nu în ultimul rând cititorilor GoodRead.ro le mulțumesc că susțin literatura și mai ales autorii contemporani români. Vă îmbrățișez cu tot sufletul și mă semnez cu aceeași vorbă, noi, fără voi, cititorii noștri, nu ne-am putea numi autori.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!